Zara Bircan
Zara Bircan Gezondheid 21 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is wat er met je lichaam probeert als je een geheim probeert te bewaren

Het is niet erg om soms iets voor jezelf te houden. Af en toe is een leugen om bestwil niet gelijk het einde van de wereld. Maar houd je iets al langer voor je, dan kan kan nog een best vervelend gevoel hebben. Benieuwd wat er gebeurt als jij een geheim te verbergen hebt? Beautify legt het je uit.

Opletten wat je zegt en alles zo om een geheim draaien kan best wat stres met zich meenemen. Het is niet heel gek als je een schuldgevoel krijgt, maar gelukkig komt alles achteraf altijd nog goed. Maar wat doet het met je lichaam?

Dit is wat er met je gebeurt als je een geheim verbergt

Heb je dus een geheim te verbergen, hoe klein of groot die ook is? Wij nemen het je niet kwalijk. De volgende dingen gebeuren er terwijl je dat doet.

1. Je spant je te veel in

Stel, je hebt per ongeluk een geheim van je beste vriendin verklapt. Elke keer wanneer zij weer over het onderwerp begint, ben je bang dat ze erachter is gekomen en je gaat confronteren. Het is niet heel gek dat je hier nerveus van wordt of er zelfs buikpijn van kan krijgen.

2. Je stelt je defensief op

Heb je iets te verbergen, dan heb je misschien wel sneller het idee dat mensen je ergens op proberen te wijzen. En dat hoeft nog lang niet zo te zijn. Het kan dat je jezelf dan sneller verdedigt, ook al is dat voor de ander misschien totaal onduidelijk waarom je dat doet.

3. Je ligt ervan wakker

Of je er nu letterlijk of figuurlijk van wakker ligt, door het behouden van een geheim denk je meer na. Je krijgt allerlei soorten gedachtes en wordt ineens veel zelfbewuster.

Lees ook: