Renée
Renée Beauty en Style 17 okt 2019
Leestijd: 3 minuten

De 5 geheimen achter de perfecte lage paardenstaart in 5 minuten

Deed je de afgelopen jaren je haren vast, dan maakte je er een hoge paardenstaart van. Maar nu de seizoenen zijn veranderd, veranderen de trends mee. De lage paardenstaart heeft een heuse comeback gemaakt en we kunnen niet wachten tot we het lookje weer op straat zien. Maar hoe maak je de perfecte paardenstaart?

De perfecte lage paardenstaart maken is namelijk niet slechts een kwestie van je haar bij elkaar maken en vastbinden. En oké, hoewel dat natuurlijk wel kan, delen we in dit artikel met je hoe je ‘m perfectioneert tot in de puntjes.

De perfecte lage paardenstaart maken

Je make-up kan nog zo goed zijn, als je de juiste tools niet hebt, is het eindresultaat toch een stuk minder mooi. Dat geldt ook voor de paardenstaart die je graag wil maken.

1. De basis wil je goed hebben

Je basis moet daarom kloppen. We leerden eerder al van hairguru extraordinaire Floor Kleyne dat de juiste shampoo kiezen misschien wel het belangrijkste is om het gewenste eindresultaat te krijgen. Kies de goede shampoo en verzorging uit, zodat je haar klaar is om vast gemaakt te worden.

2. Kies de textuur die jou het meest aanspreekt

Ja, je draagt een paardenstaart als je naar de sportschool gaat of als je aan een Netflix marathon begint. Maar da’s geen fashion paardenstaart als deze. Kies daarom van tevoren de look waar je voor gaat. Wil je de staart glad en pluisvrij hebben? Of wil je juist je natuurlijke haar gebruiken? Op basis van die keuze kun je je haar preppen (voor glad haar) of niet (voor een slag).

lage paardenstaart
Unsplash

3. Maak de paardenstaart

Voor die ultra chique Franse touch maak je de paardenstaart door het haar in je handen te nemen en te ‘kammen’ met je vingers. Zo heeft je haar nog niet door dat je er een staart van gaat maken én ontstaan er geen bobbels. Langzaam maar zeker breng je het in model. Wil je voor de sleek look gaan? Dan kun je er op het einde een borstel bij pakken om het ultra glad te maken.

4. Zet het haar vast

Dit spreekt voor zich. Zet je haar vast met een elastiek (het liefst eentje met rubber voor extra hold) et voilà. Nog leuker: wikkel een sjaal om je haar, maak er een strik van, doe er een klem omheen… Alles wat je maar kunt verzinnen om je paardenstaart net even wat interessanter te maken. Of laat ‘m zoals ‘ie is.

5. Creëer extra volume

Mis je wat volume in het haar? Dat kan juist heel mooi zijn, maar je kunt er altijd voor kiezen om vanaf de kruin het haar wat losser te trekken, waardoor het lijkt alsof je ineens twee keer zoveel haar hebt.

Nog een beetje haarlak om het af te maken en je hebt binnen vijf minuten de perfecte lage paardenstaart gemaakt.

Meer over haar: