Emma Toussain
Emma Toussain Reizen 5 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Haat jij het om lang te wachten op een vliegveld? Met deze tips maak je wachten leuk

Op reis gaan is amazing en je hebt het af en toe ook echt even nodig om even bij te komen van onze hechtische levens. Als je er eenmaal bent is het leuk.. maar er gaat ook heel wat aan vooraf. Een reis plannen kan soms best chaotisch zijn en het reizen zelf gaat ook niet altijd van een leien dakje. Je komt aan op het vliegveld, vaak 4 uur te vroeg, en dan moet je ook nog eens een eeuwigheid (oké, voor je gevoel dan) wachten tot het vliegtuig gaat. Hoe maak je dat wachten op het vliegveld leuker?

Helemaal handig nu de meivakantie weer van start is gegaan!

Wachten op een vliegveld

Met alle drukte op Schiphol afgelopen jaar was het soms helemaal niet aan de orde; dat lange wachten omdat je al binnen een kwartier door de douane bent. Dan moest je lang wachten buiten, in hele lange rijen. Op een andere manier heel erg vervelend. Maar ben jij zo iemand die 4 uur op het vliegveld spendeerd voordat je daadwerkelijk gaat vliegen? Omdat je vriend graag op tijd is? Omdat je vader de reisleider is? Wachten kan vervelend zijn, maar met deze tips maak je het zelfs leuk.

1. Zorg dat je thuis op WiFi al je favoriete shows en podcasts gedownload hebt

Misschien een open deur, maar zorg ervoor dat al je favoriete shows en podcasts al gedownload zijn voordat je op het vliegveld aankomt. Je kunt meestal alleen downloaden met WiFi (is ook wel beter voor je bundel) en dan kan je meteen beginnen met entertainment zodra je wachttijd begint. Een podcast luisteren van een uur? Dat scheelt toch weer. Ook kan je op veel streamingdiensten series en films downloaden, denk aan Netflix en Disney+.

2. Neem je favoriete snack mee of ga lekker eten

Alles is beter met een snack, ook wachten. Neem je favoriete koekjes, snoep of chips mee zodat jij lekker kunt snacken. Meer fan van een echte hap? Maak dan lekkere wrapjes of een andere goed belegde sandwich.

3. Relaxen als een pro

Het is tijd voor vakantie! Op het vliegveld begint het eindelijk al, dus waarom zou je daar niet alvast relaxen? Er zijn zat massagestoelen te vinden en op sommige vliegvelden heb je zelfs relaxruimtes om bijvoorbeeld aan je yogaposes te werken.

4. Toegang tot een lounge

Om het jezelf heel makkelijk te maken; kijk van tevoren hoe je toegang kunt krijgen tot een lounge. Vaak hangt dat af van vliegstatus, creditcard-limiet en nog meer zaken, maar als je vaak vliegt kan het zo maar zijn dat je genoeg punten scoort. Bij KLM moet je bijvoorbeeld kijken naar je Flying-blue punten maar je kan ook extra toeslag betalen om binnen te komen.

5. Doe een spelletje

Je kunt óf spelletjes spelen op je telefoon, of real life gaan avonturen. Zo kan je een speurtocht uitzetten, verstoppertje doen, ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ spelen en nog veel meer. Er is zo weer een half uurtje voorbij en je hebt je nog vermaakt ook. Thank us later.

 

RTL maakte na de opnames van Expeditie Robinson een bijzonder gebaar aan de vader van Niek