Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 5 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

De Jeugd van Tegenwoordig heeft na vijf jaar een nieuw nummer met een wel heel spraakmakende tekst

We hebben er even op moeten wachten, maar De Jeugd van Tegenwoordig heeft eindelijk een nieuwe single uitgebracht. Hoewel de mannen vijf jaar lang geen eigen muziek uitbrachten, zijn ze elkaar niet uit het oog verloren en hebben zij een nieuw nummer in elkaar weten te zetten. De single die zij vandaag uitbrachten heet: ‘Ze is pas net begonnen (Leerstage/ Werkstage)’. De Jeugd scoorde eerder al hits met ‘Watskeburt‘, ‘Sterrenstof‘ en ‘Manon‘. Of de nieuwe plaat ook een hit gaat worden, moeten we nog zien. Het nummer heeft in ieder geval een opvallende tekst.

De Jeugd van Tegenwoordig

De Jeugd van Tegenwoordig bestaat uit Vjèze Fur (Freddy Tratlehner), Willie Wartaal (Olivier Locadia) en Faberyayo (Pepijn Lanen). Na hun laatste plaat ‘Anders (Different)‘ die zij vijf jaar geleden uitbrachten en een paar losse singles, met onder andere Maan, is het een tijdjes stil geweest rondom De Jeugd van Tegenwoordig.

Ze is pas net begonnen (Leerstage/ Werkstage)

Of het hiphoptrio met hun nummer nostalgie zal oproepen durven wij nog niet te zeggen. Aan de beat en stijl van het nummer zal het in ieder geval niet liggen, want dit is aardig hetzelfde gebleven en ook het refrein is, zoals we van de mannen gewend zijn, lekker catchy. Toch is het inmiddels vijf jaar later en zijn ook Willie Wartaal, Vjèze Fur en Faberyayo iets ouder geworden. En als vier veertigers zingen over ”d’r akka die heen en weer gaat op de maat” of ”Ik word er helemaal emotioneel van/ Ik wil die bakka slappen met een steelpan”, is het toch de vraag hoe dit opgevat gaat worden. Maar aangezien De Jeugd van Tegenwoordig altijd al plat gedraaid werd op festivals en feestjes verwachten wij in ieder geval dat ze met dit nummer de menigte ook wel aan het dansen krijgen.

Wij zijn benieuwd of we binnenkort nog meer van de mannen zullen horen!

Hoe gaat het nu met de acteurs uit The Suite Life Of Zack & Cody?