Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Life 6 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Zo trek jij de aandacht van die ene leuke man in de kroeg

Stel je voor: je staat in de kroeg, er staan minstens tien knappe vrouwen om je heen en je wilt de aandacht trekken van die ene hottie aan de andere kant van de bar. Jij vindt hem ontzettend aantrekkelijk en wilt graag een praatje maken. Het enige probleem: je lijkt wel onzichtbaar voor hem. Hoe zorg je nou dat hij jou ziet staan en dat hij jou wel aandacht geeft. En belangrijker nog, dat hij je de juiste aandacht geeft. Je wilt tenslotte dat hij interesse in jou heeft en niet dat je ‘dat dronken meisje’ bent die om hem heen hangt.

Wij vertellen je precies hoe je dit doet.

Aandacht

Om aandacht te krijgen is het verstandig om bij jezelf na te gaan welke eigenschappen jij aantrekkelijk vindt bij iemand anders. Wat moet iemand uitstralen zodat jij op diegene afstapt? Veel mensen vinden dezelfde eigenschappen (die op het eerste oog zichtbaar zijn) aantrekkelijk. Denk maar na: kies jij voor iemand met een open of gesloten houding? Iemand die zelfverzekerd of onzeker is? Welke mannen, met welke eigenschappen vallen jou op? Als je dit op een rijtje hebt voor jezelf, weet je dus eigenlijk precies wat je moet uitstralen om aantrekkelijk gevonden te worden en zul je dus meer aandacht krijgen.

Uitstraling

Als we aan mannen zouden vragen waar zij op vallen is waarschijnlijk een van de eerste dingen die zij zeggen: uiterlijk. Tja, basic maar waar. Toch is uiterlijk niet het enige wat in het eerste oogopslag opvalt. Uitstraling zegt namelijk ook heel veel over of mensen jou wel of niet aantrekkelijk vinden en dus wel of niet op je af zouden stappen. Iemand die plezier aan het maken is, een open houding heeft en veel lacht, is nou eenmaal veel uitnodigender om op af te stappen dan een muurbloempje. Waarschijnlijk valt jou oog op een jongen die (op de juiste manier) aanwezig is. Anders was hij je waarschijnlijk niet eens opgevallen.

Interesse tonen

Als je eenmaal zijn aandacht hebt weten te vangen is het een kwestie van interesse tonen. Mensen vinden het leuk om over zichzelf te praten, dus zorg dat je hem genoeg vragen stelt. Vertelt hij bijvoorbeeld iets over zijn werk en een project waar hij mee bezig is en heb jij daar toevallig laatst wat over gelezen? Vraag dan specifiek hoe het met een bepaalde ontwikkeling gaat. Zo toon je interesse in hem, maar zo lijkt het ook alsof jullie geïnteresseerd zijn in dezelfde onderwerpen.

Mocht je hem al kennen en toevallig volgen op social media, onthoud dan wat hij post. Dit is een goede manier om informatie over iemand te verzamelen, waardoor je een opening hebt voor een gesprek. Zie je bijvoorbeeld dat iemand net op vakantie is geweest, vraag dan of hij het leuk heeft gehad. Vaak denken mensen dat het de beste manier is om aandacht te trekken door je volledig op een iemand te focussen. Toch maakt het jou ook erg aantrekkelijk als jij interesse toont in zijn vrienden. Zo laat je zien dat je sociaal bent en zullen zijn vrienden misschien ook wel een positief woord over jou laten vallen. Win-win!

Haal een drankje

Old but gold, een drankje halen blijft een goede versiertruc. Dit kan je zowel doen als je al met iemand in gesprek bent, maar ook als dit nog niet zo is. Als jij richting de bar loopt om een drankje voor jou en je vriendinnen te halen en je komt een bekend (of onbekend) gezicht tegen onderweg, vraag dan gewoon of diegene ook wat wil drinken. Niet alle mannen zijn gewend dat vrouwen drankjes voor ze halen, dus zo blijf jij zeker in iemands gedachte hangen. De kans is groot dat hij daarna naar jou toekomt om je te bedanken en een praatje te maken. Zo hoef je het gesprek dus niet helemaal op eigen kracht te beginnen!

Red nail theory: dit is waarom mannen rode nagellak aantrekkelijk vinden