Metro
Metro Entertainment 4 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo romantisch: de vonk tussen Maan en Karel Gerlach sloeg over in de studio

De vonk tussen zangeres Maan en Goldband-lid Karel Gerlach sloeg al over in de studio, zo vertelde de zangeres gisteren in het radioprogramma De 538 Middag met Frank. In augustus bevestigde Gerlach, nadat de Maan tijdens het optreden van zijn band op Lowlands als verrassing had meegezongen met het lied Ik Haat Je, dat ze aan het daten zijn. „Ik ben verliefd”, vertelde hij toen.

De twee brachten gisteren hun eerste nummer samen uit, genaamd Stiekem. Het nummer komt op Maan haar nieuwe album te staan: Leven en is één van haar favoriete nummers. De bijbehorende videoclip komt vandaag uit.

Samenwerking met Goldband stond hoog op Maan haar lijstje

Nog voordat Maan en Gerlach écht gevoelens voor elkaar kregen, wilde de zangeres al graag samenwerken met de band. „Ik was bezig met een album en wilde ze er graag op hebben”, vertelde Maan bij het radioprogramma van radio-dj Frank Dane.

Eenmaal in de studio ontstond het nummer Stiekem. Maar dat was niet het enige wat uit de samenwerking kwam: „Er ontstond ook wat meer”, lachte Maan in de uitzending. Veel over de relatie met Gerlach wil de zangeres echter niet kwijt. „Wij weten dat we er heel steady in zitten. Ik snap ook dat mensen het willen vragen en dat is oké. Als wij zelf maar weten waar we wel en geen antwoord op willen geven. Uiteindelijk vind ik dit soort dingen ook vrij privé en aan jezelf om het uit te zoeken en te ontdekken.”

Nummer Maan en Gerlach gaat over verlangen

Het nieuwe nummer gaat over twee mensen die naar elkaar verlangen. Omdat het geschreven is door twee mensen die inmiddels in een relatie zitten, zou je kunnen denken dat het gaat over Maan én Gerlach die naar elkaar verlangen. Toch is dat niet helemaal waar: „Het liedje gaat natuurlijk over een soort prille liefde en in eerste instantie nog niet eens per se over ons, maar in het algemeen dat het begin van een relatie zo’n superleuke periode is. Maar het is bijzonder dat zoiets ons voor altijd verbindt, zeker”, benadrukte de zangeres.