Emma Toussain
Emma Toussain Lichaam 3 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

6 signalen dat jouw spiraaltje niet meer op de juiste plek zit

Veel jonge vrouwen stappen over van de pil naar een spiraal. Lijkt makkelijker, je hoeft er niet aan te denken, het zit er gewoon. Toch is het niet altijd zo easy peasy lemon squeezy, want ook die geeft hormonen af én het kan verschuiven. Twijfel jij of je spiraal nog wel op de juiste plek zit? Of heb jij al een tijd lang last van buikpijn en weet je niet hoe het komt? Lees dan snel aan welke signalen dit kunt herkennen.

6 signalen waaraan je kunt herkennen dat je spiraalje niet meer op de juiste plek zit

Lekker dan, je hebt het gevoel dat je spiraal niet meer goed zit. Maar hoe kan je dat herkennen? Dat is nog lastig. Sommigen hebben last van buikpijn, anderen weer van bloedverlies of je partner voelt ‘m zitten tijdens de seks terwijl dit eerst helemaal niet zo was. Dus herken jij onderstaande signalen (via Womens Health)? Dan is het tijd om eventjes langs je huisarts te gaan voor de zekerheid.

1. Je kunt het spiraaltje zelf voelen terwijl dit eerst niet zo was
2. Je partner kan je spiraaltje voelen tijdens de seks
3. Je hebt last van tussentijdse bloedingen
4. Je hebt hevig vaginaal bloedverlies
5. Je hebt meer last van kramp tijdens je menstruatie dan normaal
6. Je hebt ongewone vaginale afscheiding

Mocht je twijfelen over je spiraal of over de positie is het altijd een goed idee om hier even naar te laten kijken. Dan kan het eventuele probleem ook weer opgelost worden en dat scheelt een hoop gedoe en pijn.

Hoe staat het met de mannenpil? Dit weten we tot nu toe over anticonceptie voor mannen