Gina Koninkx
Gina Koninkx Nieuws 11 mei 2018
Leestijd: 4 minuten

10 x de leukste Nederlandse films op Netflix

Ga je dit weekend lekker Netflixen met je beste vriendinnen? Laat je lover maar achterwege, want deze feelgood komedie’s zijn echte vrouwenfilms waar hij waarschijnlijk niks aan vindt. Wij hebben alvast de tien leukste Nederlandse films die op Netflix staan voor je op een rij gezet:

Voor Elkaar Gemaakt

De vrijgezel Felix (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) komt na een heftige avond in het ziekenhuis terecht waar hij te horen krijgt dat hij nooit meer kinderen zal kunnen krijgen.

Als zijn broer Jelle (Fabian Jansen) erachter komt dat Felix eerder een spermadonatie heeft gedaan die bij een prachtige vrouw terecht is gekomen doet Felix er alles aan om echt vader te zijn van het kind. Ondanks dat de vrouw, Jip (Loes Haverkort), een relatie heeft met een andere man. Felix wil hoe dan ook zijn enige kans om vader te worden niet laten lopen.

Pak van mijn Hart

De feestdagen kunnen we niet vroeg genoeg vieren, want Kerstfanaten, eerlijk gezegd zijn we stiekem al weer aan het aftellen tot December. En daarom kan deze film altijd.

De broers Niek (Fedja van Huêt) en Tom (Benja Bruijning) runnen een kledingbedrijf dat een enorme kans krijgt als Julia (Chantal Janzen) komt binnengelopen. Beide mannen hebben struggles in hun privéleven en worstelen hiermee.

Brasserie Valentijn

Angelo (Roeland Fernhout) en Valentijn (Georgina Verbaan) runnen met heel veel plezier Brasserie Valentijn. Op 14 februari zit de brasserie altijd vol met reserveringen van verschillende stelletjes.

Voor sommigen hun eerste date en voor anderen hun zoveelste jubileum. In deze romantische komedie volg je de verschillende stellen tijdens hun Valentijnsdiner.

Hartenstraat

Een heerlijke feelgood film om naar te kijken. In deze film volg je een aantal vrijgezelle bewoners uit de Hartenstraat die op zoek zijn naar de liefde van hun leven.

De enige die het allemaal wel prima vindt, is Daan (Marwan Kenzari), hij woont samen met zijn dochter in deze straat en is niet echt op zoek naar een nieuwe liefde. Totdat Katja (Bracha van Doesburgh) een winkel opent naast de zijne…

Verliefd op Ibiza

Je krijgt meteen zin om een vliegticket naar Ibiza te boeken, want op dit party eiland kan en mag alles. Een super grappige film waarin totaal uiteenlopende mensen op elkaar verliefd worden. Want ja, ze zijn tenslotte op Ibiza. Gegarandeerd seks, drugs en rock ‘n roll.

Adios Amigos
Drie gehandicapten vrienden laten zich door hun beperking niet weerhouden om op zuipvakantie te gaan. Ze hebben ergens gehoord dat de meisjes in Salou gewillig zijn en daar zijn ze zelf ook wel aan toe.

Hun ouders zien dit niet echt zitten zonder begeleiding en daar worden de jongens op vakantie mee geconfronteerd.

Mannenharten

Hilarische zoektocht van een aantal mannen naar liefde en geluk. De vrienden staan allemaal anders in hun relatie, de één wil scheiden, de ander probeert een scheiding te voorkomen.

Een kijkje in de gedachten van mannen, die soms echt van een andere planeet lijken te komen.

Soof

Soof (Lies Visschedijk) is de ideale echtgenote en bijna succesvol ondernemer. Als Sofie de 40 nadert beseft ze zich dat ze alles heeft gekregen waar ze van droomde, kinderen, een cateringbedrijf en een lieve man.

Toch vraagt ze zich af of dit het nou is, en of er niet meer is in het leven dat ze nog wil.

Soof 2

Het vervolg op Soof, dus ogen dicht als je nog geen spoilers wilt lezen. De relatie tussen Soof en haar man lijkt op te zijn ondanks de relatietherapie die ze hebben gevolgd.

Haar man leert een knappe jonge vrouw kennen en Soof zelf wordt verliefd op een chefkok. Maar was hun huwelijk wel echt op? Of kunnen ze deze nog redden?

Smoorverliefd

Vier vrouwen, vier verschillende liefdes. Buitengewoon herkenbare situaties die we allemaal meemaken als we daten, een prille relatie hebben, of een man leren kennen die al bezet blijkt te zien.

Echt een feelgood film om samen met je vriendinnen te kijken.