Emma Toussain
Emma Toussain Celebrities 25 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Lewis Capaldi heeft last van Tourette tijdens optreden, publiek neemt het van hem over

Een wereldster zijn is niet gemakkelijk, je leeft met contante druk en iedereen verwacht je op je best. Het is nóg lastiger als je ‘anders’ bent dan normaal. De 26-jarige Lewis Capaldi is een singer-songwriter uit Schotland én hij heeft ook Gilles de la Tourette. Door dit syndroom ontwikkel je tics, plotselinge bewegingen waar je niks aan kunt doen. Bij de één is het meer fysiek, bij de ander verbaal. Lewis heeft ‘t ook en vaak merk je het niet eens aan hem. Maar de tics worden vaak getriggerd door bepaalde situaties, denk aan spanning of juist opwinding. Tijdens zijn meest recente optreden in Antwerpen kreeg hij plots een tic-aanval en dat viel natuurlijk op. Het publiek hielp hem erdoorheen en zong mee uit volle borst.

Bekijk de ontroerende beelden hieronder.

Lewis Capaldi krijgt hulp van publiek

Antwerpen was is zijn grootste indoor show ooit, zo laat hij zelf weten op TikTok. Niet zo gek dat de zanger wat gespannen was, wat voor hem uitte in een soort tic-aanval. Niks heftigs, maar daardoor wel ontzettend lastig om te zingen. Tijdens zijn hit ‘Someone You Loved’ kreeg hij het moeilijk en het publiek twijfelde geen seconde; elk persoon in de arena zong het nummer uit volle borst mee zodat Lewis even bij kon komen. *I’m not crying you’re crying*.

@lewiscapaldi

thank you Antwerp x #lewiscapaldi

♬ Someone You Loved – Lewis Capaldi

Bekijk het lastige maar ontroerende moment hieronder:

@katharina.shry

we support you!! @Lewis Capaldi #konzert #frankfurt #lewiscapalditour #foryou #fyp

♬ Originalton – 🤍

Lewis krijgt steun van over de hele wereld: “Not me learning he has Tourettes ! Wow. This song is even more beautiful,” laat iemand weten. Een fan vertelt: “I’ve loved Lewis Capaldi, he’s very brave for still performing and has set a perfect example disabilities don’t dictate what you can or can’t do:)” en zo is het natuurlijk precies! Lewis is zelf in elk geval dankbaar voor de avond en dat snappen wij helemaal.

Dit is de reden waarom er zoveel remakes van films en series worden gemaakt