Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 16 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Voor eens en voor altijd: dít licht is het beste voor het aanbrengen van make-up

Waarschijnlijk kennen we dit allemaal – in het ene licht zit je make-up gewoon per-fect, niks meer aan doen, maar in het andere licht lijk je net een wortel. Hoe kan het toch dat licht in elke kamer anders is en het je make-up een hele andere uitstraling geeft. We kunnen je vertellen, het ligt niet aan je make-upskills – het komt allemaal door licht.

Whut?! Maar wat kan je nu het beste gebruiken? We vertellen je er alles over.

Het beste licht voor aanbrengen van je make-up

We gaan het voor eens en voor altijd duidelijk maken. Dit moet je wel doen en dit vooral niet als je het licht in de badkamer gaat aanpakken.

Do’s

De beste bron om je make-up bij aan te brengen is warm of natuurlijk licht. Natuurlijk zonlicht is het aller beste, je ziet dan simpelweg je gezicht hoe het er in het echt uitziet. Als het bewolkt is of je hebt geen zonlicht in de badkamer, dan kan je het beste een warme en witte bron gebruiken – zoals LED. Dit zal je gezicht er even natuurlijk uit laten zien als bij zonlicht.

Zorg er ook voor dat de lichtbronnen van twee kanten op je gezicht schijnen, of overlappen. Op deze manier creëer je geen onnodige schaduwen op je gezicht. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat je huidskleur er bijvoorbeeld anders uitziet dan in het echt.

Don’ts

Dit moet je vooral niet gebruiken:

Fluorescerend licht – niemand, maar dan ook niemand ziet er goed uit in dit soort licht. Het is namelijk té wit. Hierdoor kan het ervoor zorgen dat je iets te enthousiast aan de gang gaat met je foundation of bronzer.

Geel licht – dit zorgt ervoor dat je er ziekjes uitziet. Het kan ervoor zorgen dat je te veel concealer of poeder gebruikt.

Roze licht – dit soort licht kan ervoor zorgen dat je huid er juist gezonder uitziet dan dat het is. Dit klinkt misschien positief, maar geloof ons dat is het niet. Je kunt daardoor namelijk belangrijke delen van je gezicht missen.

Licht van recht boven je – dit geeft een heel vertekend beeld van je gezicht, het zorgt er namelijk voor dat de schaduwen van je gezicht niet kloppen. Je ziet er daardoor veel ouder uit dan je bent.

Lees ook: ‘Slugging’ is de nieuwste beautytrend: dit is alles wat je erover wil weten