Redactie
Redactie Life 19 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze week te koop bij de Lidl: grote bananenplanten en calathea’s

Nu de huidige maatregelen nóg langer doorgetrokken zijn, is het nog steeds niet mogelijk om nieuwe kamerplanten in een tuincentrum te halen. Maar hiep hiep hoera, in de Lidl folder week 3 2021 staan een aantal mooie tropische kamerplanten waar wij wel een plekje in ons interieur voor willen vrijmaken.

Zo kunnen we op deze manier gelukkig toch nog wat groen aan ons interieur toevoegen.

Kamerplanten uit de Lidl folder week 3 2021

De kamerplanten worden verkocht onder de noemer ‘tropische kamerplanten’, maar als we naar de bovenstaande foto kijken zien we de dieffenbachia, de bananenplant en de calathea. Wellicht dat er nog meer andere soorten tropische planten in de winkel te vinden zijn.

Let op: de dieffenbachia is hartstikke giftig voor huisdieren. Als je nieuwsgierige beesten in huis rond hebt lopen, is het dan ook niet verstandig om deze plant in huis te halen.

Grote kamerplanten

De kamerplanten worden verkocht met potmaat 19, en dat betekent dat de planten groter zijn dan dat je normaal van de Lidl gewend bent. Ter vergelijking: meestal worden er kamerplanten met potmaat 12 verkocht. Met deze tropische kamerplanten zet je dus écht een grote kamerplant in huis.

Want niet alleen de potmaat is behoorlijk, ook de hoogte van de kamerplant zelf is niet mis. In de Lidl folder week 3 lezen we dat de kamerplanten bij aankoop 70 centimeter hoog zijn. Perfect om die ene lege hoek in huis mee op te vullen. Handig om ook even door te nemen: zo laat je jouw plant in leven tijdens de koude dagen.

Deze kamerplanten zijn vanaf woensdag 20 januari te koop bij de Lidl. De prijs? Slechts €7,99 per stuk. Enne, ben je nou bang dat ook deze plant binnen no-time zal sterven? No worries, het water van je gekookte eitje kan namelijk hét redmiddel zijn. Meer aanbiedingen check je in de folder van deze week.