Redactie
Redactie Confession 19 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Lieke (21): ‘Ik heb parfum gestolen van een vriendin, maar ik denk dat ze het door heeft’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week doet Lieke* haar confession.

‘Ik heb parfum gestolen van een vriendin, maar ik denk dat ze het door heeft’

We hebben allemaal weleens iets gestolen. Bij de meesten gaat het (gelukkig) niet verder dan een snoepje bij Jamin. Bij anderen is de verleiding om iets mee te nemen te groot.

Lieke heeft onlangs een fles parfum van een vriendin gestolen – en heeft daar onwijze spijt van.

Hi Lieke, kan jij iets meer vertellen over het moment dat je de parfum meenam?

”Ja, dat was tijdens haar 21 diner bij haar thuis. Als ik het zeg, voel ik me extra schuldig. Ik ging boven naar de wc, omdat het beneden erg druk was. Ze gaf na haar diner ook nog een feestje, waar zo’n vijftig mensen voor uitgenodigd waren. Na het plassen wisselde ik van schoenen in haar kamer. Ik zag het parfum staan, dat ik altijd al erg lekker heb gevonden, en besloot het in mijn tas te stoppen en mijn uitgedane schoenen erbovenop te leggen. Aan het einde van de avond ben ik met tas en al naar huis vertrokken.”

Waarom besloot je om het parfum mee te nemen?

”Dat weet ik niet zo goed. Iets in mij zei gewoon dat ik het móést doen. Ik heb dat parfum van haar altijd al lekker gevonden. Het is een hele unieke geur, die extreem lang blijft hangen. Een best dure geur ook, maar daar kwam ik pas achter toen ik het mee had genomen.

Ik heb het dat weekend erna twee keer gedragen toen ik naar familie ging. Alleen de geur is in mijn favoriete blazer getrokken. Ik denk dat zij daarom door heeft dat ik het parfum heb gestolen.”

Laat ze dat blijken?

”Ik hoopte dat ze het misschien niet zou merken. Dit klinkt gek, maar zij is iemand die nooit echt op haar geld op spullen let, dus die kans was aanwezig. Nu bleek dit net haar duurste geur te zijn. Ze is nog steeds verontwaardigd dat iemand op haar feestje iets heeft gestolen, wat ik begrijp.

Iedere keer als ze erover begint in een groep kijkt ze mij aan. En ze heeft ook al twee keer gevraagd of ik een nieuw parfum heb, omdat ‘ik zo bijzonder ruik’. Ik vind het maar verdacht.”

* De echte naam van Lieke is bekend bij de redactie.