Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 10 mei 2021
Leestijd: 1 minuut

Limonsecco is ons nieuwe favoriete drankje en zo maak je het

Limoncello met prosecco. Eerlijk is eerlijk, dat klinkt als een geschenk uit de hemel. Hoewel beiden ook verrukkelijk zijn los van elkaar, is de combinatie precies dat wat je nodig hebt. Geloof ons.

Enne, een makkelijker cocktail bestaat niet.

Limonsecco: limoncello met prosecco

Snel, makkelijk én lekker. Dat zijn de ingrediënten die wij graag zoeken in een cocktail. Daarom presenteren wij vandaag: limonsecco. De naam doet het al vermoeden, da’s namelijk limoncello gemixt met prosecco.

Nóg lekkerder om het in een ijskoud glas te serveren, die je kort van tevoren in de vriezer hebt gezet (net als de limoncello zelf, trouwens). Let er dan wel even op dat het een glas is die dat trekt, niet alle glazen kunnen zomaar in de vriezer. Wat ijsblokjes in een glas doen, doet ook wonderen. Zo maak je limonsecco:

Benodigdheden

  • Limoncello (zo’n 30 ml)
  • Prosecco
  • IJsblokjes
  • 2 takjes verse munt
  • 2 schijfjes citroen

Je raadt het misschien al, maar alle ingrediënten voor de limonsecco doe je in je (gekoeld) glas en klaar is kees. Of nou ja, je kan het nóg lekkerder maken door de verse munt eerst te kneuzen (de takjes in de palm van je hand tikken of in het glas met een roerstokje) en voor biologische citroen te kiezen. Biologische citroenen hebben een iets sterkere smaak.

De volgorde is ook handig om te weten: doe eerst de ijsblokjes erin, daarna de verse munt en de citroenschijfjes en schenk vervolgens de limoncello in het glas. Als laatst voeg je de prosecco toe tot je glas vol is en dan kan het genieten echt beginnen.

Wél goed om te weten voor je begint te drinken: het is bewezen dat je van onder andere limoncello de ergste kater krijgt.