Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 13 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

TikTok-trend alert: Lip wings is de nieuwste techniek om je lippen te overlijnen

Helaas zijn we niet allemaal blessed met een paar volle lippen. Gelukkig zijn wij niet de enigen die daar last van hebben, want heel social media staat vol met video’s waarin mensen laten zien hoe je vollere lippen kunt creëren met make-up. De nieuwste trend van het overlijnen van lippen is de ‘lips wings’. De naam zegt het al, het lijkt een eyeliner-wing, maar dan op de lippen.

Wij leggen je uit waarom je deze trend wil doen en hoe.

Lip wings

Met de lip wings-trend is het de bedoeling dat je je lipliner in de hoeken omhoog trekt waardoor je dus die wing creëert. Sommige mensen zeggen dat het lijkt op de glimlach van een pop. De lip wings-trend is overal op TikTok te vinden. TikTok gebruiken wij vaak als een plek waar waar we nieuwe – soms bizarre – schoonheidstrends en geniale make-uphacks vinden. Toch is het overlijnen van je lippen geen nieuwe techniek.

Lipliner trends

De meest populaire overlined look had een paar jaar geleden een zwaar matte afwerking (denk aan Kylie Jenner haar looks). Op dit moment zien we steeds vaker een donkere jaren negentig look voorbij komen. Ook lippen met een hyperglanzend effect zijn in de afgelopen maanden weer trendy geworden. De vorm van de lip is niet anders.. Je lippen zo overlijnen dat ze volumineus en kussenachtig zijn rondom de omtrek doen we namelijk nog steeds. Ook ligt de nadruk nog steeds op het overlijnen van de cupidoboog, maar nu gaat het ook om de illusie van een natuurlijke glimlach na te bootsen. Is de resting bitch face verleden tijd?

Hoe doe je de lips wings-trend?

TikTokker @a_astera_a gebruikt een een bruin lippotlood om de cupidoboog te volgen voor haar lip wings, vervolgens trekt ze een lijn omhoog als ze de randen van haar bovenlip bereikt. Ze maakt de look af door de bruine lijn te mengen met een iets lichtere tint gloss om alles samen te mengen.

@a_astera_a #viral #lipwing #lipwingchallenge #fyp #foryou #trending ♬ Ferrari Horses – D-Block Europe & RAYE

Ga jij deze trend proberen?

Deze make-up-hack geeft je vollere lippen zonder ze te overlijnen