Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Make-up 22 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze 6 tips lijken jouw lippen groter en voller

We zijn helaas niet allemaal gezegend met volle lippen dus dat betekent dat we soms een beetje hulp nodig hebben. Dan bedoelen we natuurlijk niet dat je onder het mes moet, maar er zijn zat trucjes die ervoor zorgen dat jouw lippen voller lijken. Dus hoe zorg je ervoor dat je tóch dat effect kunt bereiken zonder plastische chirurgie?

Wij zochten het voor je uit.

Trend

Volle lippen zijn al heel erg lang favoriet, zo ook in 2022. De volle lippen trend is één die we in 2022 vaak gaan zien en wij zijn fan! Het is geen uitbundige look, maar moeilijk is hij ook niet. Wel zijn er een aantal dingen die je moet doen, om jouw lippen optisch groter te laten lijken. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Scrubben

Losse velletjes die heel je lip look verpesten willen we voorkomen. Daarom is het goed om je lippen eerst te scrubben. Koop een lipscrub in de winkel of maak er zelf één. 1 theelepel suiker, 1 theelepel kaneel en 1 theelepel kokosolie maken ook een prima scrub!

2. Lippotlood

Gebruik een lippotlood dat net wat donkerder is dan je eigen lipkleur, maar die niet donkerder is dan de kleur van je lippenstift. Je wil namelijk aan het eind van de dag niet alleen met een rand potlood om je lippen heen lopen.

3. Potlood

Zorg dat het lippotlood dat je gebruikt een scherpe punt heeft. Als je het potlood voordat je het slijpt even in de koelkast legt, wordt hij scherper. Met een scherpe punt kan je je lippen preciezer overlijnen.

4. Contour

Begin aan de binnenkant van je lip en werk langzaam naar buiten toe. Om echt een voller effect te krijgen, zet je de lijn ongeveer 1 millimeter over je natuurlijk liprand heen. Begin ook met de omtrek van je mond en vul daarna de binnenkant in. Breng de lipliner over heel je lippen aan, hierdoor blijft je lippenstift langer zitten.

5. Kleur lippenstift

Bruine lippenstift gaan we veel terug zien komend jaar. Zorg dat nét deze donkerder is dan je lipliner, maar ook weer niet te donker. Een donkere kleur lippenstift zorgt er namelijk voor dat je lippen juist smaller ogen. Precies wat we juist willen vermijden.

6. Gloss

Om je lippen nog voller te laten lijken, kan je een gloss gebruiken over je lippenstift heen. Gebruik een transparante gloss, de glans zal ervoor zorgen dat je lippen vol lijken.

Lip-plumping: zó krijg je vollere lippen en er komen geen naalden aan te pas