Yasmine Esser
Yasmine Esser Gezondheid 17 nov 2016
Leestijd: 3 minuten

Lippen laten opvullen? 12 x dingen die je wilt weten over lip fillers

Tuurlijk, met een beetje make-up skills kun je in een handomdraai zwoele lippen á la Kylie Jenner creëren. Maar mocht je je nou doodergeren aan je mond en drastischere maatregelen – juist lip fillers – overwegen, lees dan even dit. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.
1. Misschien wel je belangrijkste vraag: wat spuiten ze precies in je lippen? Het antwoord: hyaluronzuur. Dat komt van nature voor in je huid en geeft je volume. Ook zorgt het voor de stimulatie van bindweefselen. Als je ouder wordt, wordt je huid slapper. Met hyalurazonzuur filters krijgt je huid het volume en de elasticiteit weer terug.

2. Je ziet vrijwel meteen het resultaat. Tuurlijk, je lippen zijn een beetje meer gezwollen dan de bedoeling is in het begin, maar binnen 24 uur is dat hersteld en zie je hoe zwoel je lippen nu zijn.

3. Je kunt wel last krijgen van blauwe plekken, maar die zijn na drie dagen vaak helemaal verdwenen.

4. Om blauwe plekken te voorkomen, kun je het beste tien dagen voor de operatie geen pijnstillers en visolietabletten slikken. Ook vitamine E kun je beter vermijden. Deze stoffen werken namelijk bloedverdunnend en dat geeft meer kans op blauwe plekken.

5. Pas ook op als je soms last hebt van een koortslip. De injecties kunnen een koorstlip namelijk triggeren.

Mooie volle lippen hebben zonder moeite

6. Als je het resultaat niet mooi vindt, kun je de lipfillers gewoon weer ongedaan maken. Hoe chill is dat? Hyaluronzuur is namelijk niet permanent en om het weg te krijgen kan een speciaal enzym in je lippen worden gespoten. Dit enzym zal binnen vijf minuten de vulstof oplossen als je niet tevreden bent met het resultaat.

7. Je kunt een verdoving krijgen. Dat is bijvoorbeeld een klein prikje, net als bij de tandarts. Een verdovende crème kan ook. Daarna voel je niets meer.

8. De behandeling is met een half uur, tot drie kwartier wel gefikst. Een beetje afhankelijk van of je een verdoving wil. Daarna kun je verder met je dag. Al kun je er dus wel een beetje gezwollen uitzien. Pas ook op met sporten of een saunabezoek, dat kan de resultaten negatief beïnvloeden.

9. De filters blijven zo’n zes maanden zitten. Dat is afhankelijk van je lichaamsgewicht. Over het algemeen is de filler sneller verdwenen bij vrouwen die aan de dunne kant zijn.

10. De prijs van de behandeling verschilt. Bij Doctors at Soap varieert de prijs tussen de 330 en 850 euro per behandeling.

11. Je zult weinig merken van de lip fillers, want je lippen voelen nog gewoon hetzelfde aan. Je kunt gewoon lipstick dragen, eten, drinken, zoenen…

12. Als je besluit dat het eens en nooit meer was, of als je wilt stoppen met je lippen laten vullen, zullen je lippen weer terugkeren in hun oorspronkelijke staat. Ze zullen dus niet ineens uitgerekt zijn of extra rimpelig of zo, maak je geen zorgen.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!

NB Voor je wegklikt willen we je wel graag meegeven dat je prachtig bent zoals je bent. Er is veel discussie of het nou goed is of niet om wat aan jezelf te laten doen. Wij blijven neutraal maar we willen het wél bespreekbaar maken. Want mocht je het overwegen, dan is het goed om voorbereid te zijn.

Misschien wil je dit ook kijken: Wat mannen bakken van make-up tutorials: Aflevering 6 Kylie Jenner lippen