Emma Toussain
Emma Toussain Celebrity Beauty 27 dec 2022
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn de inspiratiebronnen achter de looks in Emily In Paris seizoen 3

Heb jij alle tien afleveringen van Emily In Paris al gezien? Wij wel, guilty. Een opvallend ding zijn de nog meer opvallende looks, maar dan vooral in de beautyhoek. Veel kleur, graphic liners en glitter. Ook het kapsel van Emily krijgt een make-over, al is dat in de serie vooral omdat ze een mental breakdown heeft.

Wij vertellen je alle geheimen en inspiratiebronnen achter deze looks.

Make-uplooks Emily In Paris

Waar Emily eerst altijd op kantoor kwam net een nette krul en sterke lipstick is ze nu steeds meer aan het veranderen in een Parisienne. Dat weerspiegelt ook wel een beetje de keuze die ze moest maken in de eerste paar afleveringen.. gaat ze terug naar Chicago of blijft ze in Frankrijk? Uiteindelijk kiest ze voor de laatste optie en haar iets nonchalantere kapsel met pony past daar perfect bij. Ook haar felle lipstick wordt verruild voor een iets neutralere kleur. Make-upartiest Aurélie Payen was verantwoordelijk voor alle looks en zij vertelt over haar inspiratiebronnen.

Nonchalant kapsel mét pony

Haar kapsel is geinspireerd op Jane Birkin, de Engelse zangeres die sinds de jaren 60 al in Frankrijk woont. Jane Birkin is ook al jaren een waar stijlicoon en zelfs in 2022 worden er dus nog kapsels (met fringe) gemaakt met haar in het achterhoofd.

Emily In Paris make-uplooks
Netflix © 2022

Sterke, kleurrijke eyeliner

De eyeliner van de dames in de serie, Emily en Mindy, is dan weer geïnspireerd op de Franse Brigitte Bardot. Een sterke wing, maar dan met een moderne touch. Denk aan de graphic liner en de kleurrijke eyeschaduw die we tegenwoordig vaak terugzien.

Netflix © 2022

Zo zien Sam en Joanna uit Love Actually er nu uit