Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 23 jun 2023
Leestijd: 10 minuten

Hoe gaat het met de mannen van MainStreet? ‘Ik denk wel dat er sowieso nog iets van een reünie gaat komen’

Stop the time! Ken je MainStreet nog? De Nederlandse boyband waar alle meisjes tien jaar geleden hartstikke verliefd op waren? Waarschijnlijk kan je hun nummers, als je een beetje fan was, nog uit volle borst meezingen. Kleine fast forward: de boys zijn nu allemaal midden twintig en in de tussentijd is er veel veranderd. Benieuwd hoe het nu met Rein, Nils en Daan gaat? Wij spraken de jongens en praten jullie bij! Owen kon helaas niet aansluiten, maar alles gaat gelukkig wel goed met hem – dat lees je vanzelf.

Het begin van MainStreet, hoe ontstond die boyband eigenlijk?

In 2011 doen Rein van Duivenboden, Nicolaas Käller (bekend als Nils), Daan Zwierink en Owen Playfair individueel mee aan The Voice Kids. Ze kwamen helaas de blind auditions niet door, maar besloten wel om als groep mee te doen aan Het Junior Songfestival. Omdat wij ontzettend benieuwd zijn hoe het nu met ze gaat, spreken wij met ze af.

Als we de jongens vragen hoe zij eigenlijk bij elkaar zijn gekomen als boyband, antwoordt Rein: ”We waren opslag verliefd eigenlijk.” Volgens Nils is het toeval dat ze echt goede vrienden zijn geworden, al geeft hij aan dat het ook wel heel snel ging allemaal. ”We hadden ook niet echt een keuze”, grapt Daan tussendoor. ”Maar het klikte wel direct”, voegt hij eraan toe.

 

Geïnspireerd door de Britse band One Direction

Na The Voice Kids was het Junior Songfestival een logische stap voor de jongens. ”One Direction was toen net in Nederland geweest en dat was best wel een hype aan het worden”, vertelt Rein. ”Ze waren wel een voorbeeld voor ons, we dachten dat willen wij ook doen”, zegt Daan. Ook konden de jongens zo gelijk met een eigen song mee doen zonder dat ze vast zaten aan covers, zoals dat bij andere talentenjachten wel is.

De populariteit van MainStreet nam in een rap tempo toe. ”Dit was voor het Songfestival ook nieuw”, vertelt Daan. ”Performen überhaupt was voor ons nog echt crisis”, laat Rein weten. ”We hadden nog veel te leren, ik begrijp zo goed dat we niet door waren bij The Voice. “Gaandeweg hebben we het geleerd en zijn we alsnog wel vaak op ons bek gegaan. We hebben genoeg optredens gehad die niet om aan te gluren waren”, deelt Nils.

”In eerste instantie wilde niemand bij het songfestival met ons werken”, laat Daan weten. ”Ze vonden ons niet professioneel en we hadden ook totaal niet het besef waar we eigenlijk mee bezig waren.” Toch wisten de jongens Paradiso, Tivoli en de Americahal uit te verkopen, kwam hun debuutalbum op één binnen in de albumhitparade in Nederland, zijn ze ambassadeur van de vrijheid geweest en hebben ze in het voorprogramma van Justin Bieber gestaan.

Fangirls genoeg, hoe ga je daar mee om?

Doordat MainStreet in zo’n korte tijd populair werd kregen de jongens ook opeens veel fangirls achter zich aan, die zichzelf Mainiacs noemden. ”Dit was wel even schakelen ja. Je went er wel aan en ervaring leert eigenlijk echt hoe je hier mee om moet gaan. Je bent zelf ook het leven nog aan het ontdekken en wilt lekker uitgaan. Dat kon eigenlijk helemaal niet omdat je niet normaal kon rondlopen. Die ontwikkelingen kwamen eigenlijk na de tijd van MainStreet pas”, laat Daan weten. ”Het is heel moeilijk om je grens aan te geven. Ja, het is heel nice dat fans het tof vinden, maar het is een beetje dubbel want je hele leven ligt ineens op straat”, vertelt Rein.

Waarom zijn ze eigenlijk gestopt?

Wat nou eigenlijk de reden was dat een succesvolle boyband besluit om te stoppen, is iets waar wij wel achter wilden komen. ”Een hele grote ruzie”, flapt Rein eruit. ”Voor mij voelt het alsof er een soort houdbaarheidsdatum aan een boyband zit. We hebben de keuze gemaakt om op ons hoogtepunt te stoppen. Om dan individueel, als je dat wilde vanuit die naam een carrière op te starten. Dit deden we ook met het idee om het in leven te houden, dat als er ooit nog een moment komt dat we een reünie willen doen, dat het dan nog bekend is”, vertelt Daan.

Een ruzie en reünie als antwoord op een vraag?! Voor de voormalig Mainiacs kan dit voor aardig wat verwarring zorgen. Wij zullen jullie even gerust stellen: van een ruzie is gelukkig geen sprake maar een reünie zit er misschien wel nog in! Op de vraag of de jongens nog vrienden zijn, antwoordt Rein dan ook met een sterke ‘ja’. De jongens geven aan dat ze met zijn vieren altijd wel een keer per jaar proberen af te spreken. ”Daarbuiten kom je elkaar wel eens tegen op een festival”, vertelt Rein. Nils vult hem aan en laat weten dat ze altijd wel een bepaalde band met elkaar behouden.

Een solocarrière starten

Wat de carrières betreft zijn Nils, Rein en Owen in het entertainmentwereldje gebleven. Rein vertelt: ”Ik had het geluk dat mijn acteercarrière door Hart Beat gelijk aansloot, waardoor ik gelukkig niet in een zwart gat viel. Natuurlijk miste ik het optreden wel, maar ik had niet zoiets van wat moet ik nou met mijn leven gaan doen, omdat ik dus gelijk in iets anders kon duiken.” Nils is zich meer op het produceren gaan richten. ”Ik ben mij eigenlijk gelijk gaan voorbereiden op mijn studie aan het Conservatorium. Ik wilde gelijk door met muziek, dus ik heb een tussenjaar genomen en ben muziek gaan maken voor artiesten en dus ook voor Hart Beat. Daarna ben ik dus gaan studeren”, vertelt hij.

Ook Owen heeft zijn carrière in de entertainmentwereld voortgezet. Hij besloot om het nog een keer te proberen bij The Voice of Holland, maar kwam helaas niet verder dan the knockouts. Waar hij meer in slaagde is zijn acteercarrière. Zo speelde hij de rol van Raymond in de Tina Turner Musical en speelt hij nu Kristoff in de Duitse productie van Disney’s Frozen, Die Eisköningin. Vanwege opnames voor Frozen kon hij dan helaas ook niet bij het interview aanwezig zijn.

Daan is de enige van de vier jongens die iets totaal anders is gaan doen. ”Ja, ik ben toen eigenlijk zo in de muziek gerold en er ook zo weer uitgerold. Ik ben mij gaan focussen op mijn studie en heb Sport en Bewegen aan het ROC Twente afgerond. Daarna ben ik ook in deze sector gaan werken”, laat hij weten. Af en toe zingt hij nog wel hun hitjes in de karaokebar. ”Een beetje bezopen Stop the Time zingen is toch wel een van de leukste dingen die er is”, vult Rein hem aan.

Hoe kijken de heren terug op de MainStreet-tijd?

Als we de jongens vragen of ze vaak terugkijken naar beelden van vroeger antwoordt Nils: ”Een keer per jaar kom ik in een soort MainStreet bubbel op internet terecht en zit ik een uur lang dingen terug te kijken. Ik heb dan echt het idee dat ik naar iemand anders kijk.” De jongens zijn het er allemaal over eens dat ze het leuk vinden om terug te zien, maar ook het gevoel hebben alsof ze er heel ver vanaf staan. ”Je zat toen echt in een bubbel. We hebben het toen niet echt beseft, zoals je dat nu wel zou doen”, deelt Daan.

De jongens zijn het unaniem eens dat als ze nu in die fase zouden zitten, het helemaal fout zou gaan. ”Het is goed dat we nog jong waren, anders kom je veel sneller in aanraking met de negatieve dingen”, vertelt Rein. Ook zijn de jongens inmiddels veel zelfbewuster.

Ook willen wij natuurlijk weten of ze hun eigen muziek nog wel eens terug luisteren en of ze de tekst nog weten. Daar wisten ze in ieder geval allemaal wel duidelijk antwoord op te geven. Zo gaven ze aan dat ze dit absoluut niet meer weten. ”Nils kende de meeste tekst sowieso al niet, dus ik denk dat daar helemaal niks meer van over is”, grapt Rein.

 

Een klein dompertje: op de radio bij ome Giel

Naast alle hoogtepunten zijn de jongens ook open over de minder leuke kant van de entertainmentindustie. Als wij hun vragen naar de dingen die zij als minder leuk hebben ervaren antwoordt Daan gelijk: ”Toe maar.” Waarop één van de andere jongens: ”Onze oom Giel (Beelen)” antwoordt. ”Wie is Giel ook al weer?”, grappen ze met elkaar.  ”Met MainStreet hebben we alles in de muziekindustrie op jonge leeftijd meegemaakt, zieke ups maar ook echt dalen. Zo’n dag hoort daarbij”, vertelt Nils. ”We moesten die covers doen en dat ging gewoon helemaal de mist in, dus had Giel ons gestopt. Je zit op Mediapark dus elk platform staat gelijk op de stoep.

Je bent ineens een soort Dumpert gekkie van de dag”, zegt Nils. ”We zijn er wel wijzer van geworden. Het geeft ook aan hoe de muziekwereld en daarin de prestatiedruk aanwezig is”, vult Daan hem aan. ”Iedereen die MainStreet nog niet kende, kende ons na die dag wel. Dat is wel iets wat ik echt irritant vind, als mensen ons dan alleen herkennen van Giel”, laat Rein weten. ”Dit was één ochtend waar we dan aan worden gekoppeld.”

Dus.. komt er nog een reünie?!

Misschien dat het je wel is opgevallen, maar de Instagram van MainStreet is eigenlijk nog heel up-to-date. ”Fans worden ouder en gaan studeren en de muziek wordt nog steeds goed geluisterd”, vertelt Daan. Nils vult hem aan: ”We dachten laten we dat vuurtje nog een beetje lopende houden. Ik denk dat Stop The Time gewoon een soort studentenhit is. We hadden in eerste instantie niet gedacht dat het nog zou erg zou leven.”

Over dat lopende vuurtje willen wij natuurlijk wel meer weten. Betekent dit dat er nog een kans is voor een reünie? ”Ik denk wel dat er sowieso nog iets van een reünie gaat komen”, vertelt Rein. ”Het zou ook zonde zijn als we dat niet zouden doen.”

En hoe zit het met de toekomstplannen?

Voor de toekomst blijven Rein en Nils zich focussen op muziek en wil Rein zich ook weer meer gaan richten op acteren. ”Ik wil binnenkort mijn muziek ook gaan uitbrengen onder een nieuwe naam, er staat op mijn Spotify nu zo veel door elkaar dus je ziet echt door de bomen het bos niet meer”, vertelt Rein. Recent heeft hij het nummer Moederliefde uitgebracht, daarbij laat hij weten dat het beste nog komt. ”Ik ben benieuwd of mensen mijn nieuwe stijl, R&B/ Pop gaan waarderen. Ik hoop wel een hitje te gaan maken.” Nils brengt ook sinds twee jaar muziek uit onder zijn volledige naam Nicolaas. Daarnaast speelt hij live mee in zijn eigen band. ”Ook produceer en schrijf ik muziek voor Rein”, laat Nils weten.

Wat we allemaal willen weten.. hoe zit het met het liefdesleven?

De laatste vraag waar we ook echt antwoord op willen: hoe zit het met de liefde? “Haha, rustig, tranquillo”, flapt Daan er meteen uit. Rein heeft zijn meisje ondertussen wel gevonden en is dolgelukkig met Sydney Tros, die ken je misschien ook wel uit de jeugdserie Spangas. Nils laat weten dat hij single is en dat hij, als hij klaar is met zijn studie, wel weer ready is om te daten.

Ook hebben de heren nog wat vragen beantwoord in onze ‘Never Have I Ever’-TikTok. Bekijk de grappige video hieronder:

@beautifymagazine

‘Never Have I Ever’ met de mannen van MainStreet in het mooie INNSiDE by Melia in Amsterdam.. stay tuned voor deel 2! Bekijk het hele interview op Beautify.nl #mainstreet #reinvanduivenboden #daanzwierink #nilskaller #boyband #mainstreet #stopthetime #reunie #voorjou #neverhaveiever #innsidebymelia

♬ origineel geluid – Beautify

En volg ons vooral ook voor meer 😋

Dit is de reden dat Harry Styles-fans ‘Leave America’ uit het nummer As It Was zo hard meegillen