Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 7 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de reden dat Harry Styles-fans ‘Leave America’ uit het nummer As It Was zo hard meegillen

Harry Styles was de afgelopen drie dagen in Amsterdam en dat betekent maar één ding: GEKTE. Iedereen loopt in gekleurde outfits met cowboyhoeden en boa’s. Harry Styles-fans verzamelen zich namelijk al uren van tevoren in Amsterdam om een goed plekje te bemachtigen tijdens het concert. Eén opvallend dingetje bij al Harry zijn concerten: de woorden ‘Leave America‘ tijdens het nummer ‘As It Was’ worden altijd wel héél hard meegezongen. Zo gebeurt dit ook in Amsterdam en wij vertellen je de reden.

Of eigenlijk.. het wordt geschreeuwd.

As it Was

Toen het nummer As It Was vorig jaar uitkwam, hadden we niet verwacht dat de woorden Leave America zo populair zouden worden. Daar brachten de Britse en Europese fans verandering in. Op TikTok kunnen we zien hoe ook tijdens Harry Styles zijn concerten in Amsterdam de woorden veel luider worden meegezongen dan de rest van het nummer.

@ticketmasternl

Harries, you did well! 🍒🪩🥰 #hslot23 #hslotamsterdam #harrystyles #leaveamerica #ticketmasternl

♬ origineel geluid – Ticketmaster Nederland

Leave America

De volledige zin waarin de woorden Leave America voorkomen is als volgt: ”Leave America, two kids follow her.” Hiermee verwijst Harry oorspronkelijk naar zijn ex-vriendin, Olivia Wilde. Of tenminste, dat zijn de geruchten. Olivia is Amerikaans en heeft twee jonge kinderen, uit een relatie met acteur Jason Sudeikis. Doordat de Harry Styles-fans massaal besloten om deze woorden harder mee te zingen dan de rest van het nummer, kregen de woorden een totaal andere betekenis. Harry, ga nou eens weg uit Amerika en bij Olivia. Beetje onaardig ergens, maar de Europese fans willen ‘m gewoon dichter bij huis hebben.

Love On Tour

Love On Tour is de tweede wereldtournee van Harry Styles. De tournee begon in september 2021 en was oorspronkelijk om zijn tweede album, Fine Line te promoten. Door de coronacrisis moest Harry zijn tour uitstellen, maar hij speelde nog wel een groot aantal shows in de Verenigde Staten. Nadat de coronaperiode voor een groot deel achter de rug was en Harry ook zijn derde album; Harry’s House uit was, voegde hij een aantal shows aan de tour toe. Bij veel fans viel de keuze van de locatie van de nieuwe tourdata niet in de smaak. Harry Styles koos er namelijk voor om veel meer Amerikaanse data toe te voegen dan Britse en Europese. Uit protest hiervoor zingen zijn fans bij de concerten Leave America nu extra hard mee.

Gelukkig is dat nu goedgekomen en doet hij in veel Europese steden extra shows.

Altijd al willen weten hoe Harry Styles ruikt? Wij weten welk parfum hij draagt