Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 28 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

Tips om je make-up sponsjes schoon te maken

Als het gaat om een flawless beauty routine dan horen hier schone sponsjes absoluut bij. Want al die restjes make-up, vettigheid, stof en bacteriën kunnen puistjes en onzuiverheden veroorzaken. Maar wat zijn nou de beste methodes om je make-up sponsjes schoon te maken? Het beste is eigenlijk als je je sponsjes elke keer gelijk na gebruik even onder de kraan houdt zodat je de meeste foundation en of concealer wegspoelt. Daarnaast zijn dé tips hieronder ook erg praktisch en hygiënisch.

Afwasmiddel + olijfolie

Smeer een beetje afwasmiddel en olijfolie op een bord. Haal je sponsjes en of kwasten er goed doorheen en wrijf ze daarna over de palm van je hand. Hiermee worden alle bacteriën gedood. Daarna was je ze uit onder de kraan, net zolang tot het water helder is.

Babyshampoo

Uiteraard kun je ook gaan voor een normale shampoo. Kies er wel één zonder parfum en of een shampoo voor gevoelige huid. In het filmpje hieronder laat Beautyblogster Sarah Rae Vargas zien hoe ze haar make-up spons schoonmaakt met babyshampoo.Brushcleanser

Een goede is van M.A.C, die kost ongeveer tien euro en reinigt en verzorgt de spons. Daarnaast heeft het een korte droogtijd. Doe dit het liefst wekelijks. En tussendoor, voor nog meer hygiëne, zou je bijvoorbeeld ook wat brushcleanser op een tissue kunnen smeren en je spons en/of kwasten ermee schoonmaken.

Bacteriezeep

Gebruik bijvoorbeeld Dettol, een antibacteriële zeep. Deze is geschikt voor het reinigen van je sponsjes en of kwastjes. Maar ze eerst vochtig, zeep ze in met bacteriezeep en spoel ze daarne goed uit. Laat ze als laatste drogen op een schone handdoek.

Wasmachine

Sponsjes kun je inderdaad in de wasmachine doen op ongeveer dertig graden. Doe ze niet bij de witte was want er is een kans dat je witte was onder de vlekken zal zitten. Kortom, liever bij de donkere handdoeken. En stop de sponsjes in een waszakje om de make-up sponsjes én je wasmachine te beschermen.

Make-up reiniger

Heb je nou erg veel haast, en zitten al sponsjes nog onder de foundation van de afgelopen keer? Gebruik dan een make-up reiniger. Hiermee kun je tenminste de ergste viezigheid weghalen. Dep dit vervolgens droog met een tissue of toiletpapier en daarna kun je de spons weer gebruiken. Let op: doe dit niet te vaak want anders breken de haartjes van je kwasten af.