Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 11 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuw paspoort nodig? Met deze make-up tips sta jij eindelijk goed op je pasfoto

Veel mensen zijn over het algemeen nooit écht blij zijn met hoe zijn of haar pasfoto eruit ziet. Toch loop je wel tien jaar lang rond met hetzelfde paspoort en dus met dezelfde pasfoto. Oei. Ben jij binnenkort toe aan een nieuw paspoort en dus een nieuwe pasfoto? Dan heb jij écht iets aan dit artikel. Op TikTok gaat namelijk een handige make-up look viraal, waardoor het lijkt alsof jouw gezicht super symmetrisch is.

YAY.

Symmetrische pasfoto make-up

TikTokker @georgia.barratt is een beauty creator en maakt dus vooral beauty-gerelateerde video’s. Op TikTok maakt ze verschillende make-up looks en ook is zij degene die de pasfoto-trend is gestart. In een video laat ze zien hoe ze haar make-up doet om zo goed mogelijk op die oh-zo-vreselijke pasfoto te staan. Dé sleutel tot succes? Symmetrie.

@georgia.barratt

Reply to @petassnym yes I’ve got as it was on repeat the whole way through #xyzbca #beauty #makeup

♬ original sound – georgia barratt

Liften

Voor de foto wil ze een zo gelift mogelijk gezicht creëren. Dit doet ze bijvoorbeeld door haar wenkbrauwen omhoog te borstelen. Als basis gebruikt ze een crème, primer en daarna foundation. Daarna doet ze concealer onder haar ogen en onder haar wenkbrauwen. Op deze manier maakt ze haar gezicht zo symmetrisch mogelijk. Om de look helemaal ‘pasfoto perfect’ te maken, is volgens @georgiabarratt het contouren na je het doen van je wenkbrauwen het belangrijkst.

Resultaat

Het resultaat van de make-up look is echt amazing! Toch moet je goed opletten dat je uiterlijk zonder make-up nog steeds op je pasfoto lijkt. Je foto kan namelijk afgekeurd worden, als je niet goed genoeg herkenbaar bent. Doe dus vooral geen heftige eyeliner en oogschaduw op, maar maak de look zó dat je er fris maar naturel uitziet.

@georgia.barratt

Tesco ex ra trips #xyzbca #fyp

♬ Lost – Album Version – Frank Ocean

Natuurlijke pasfoto make-up look

Naast @georgia.barratt zijn er nog meer TikTokkers die de trend hebben geprobeerd. Zo ook @charbarker, ze geeft aan de trend haar eigen draai. Zo gaat ze voor een natuurlijke look:

@charbarker

The ✨best✨ base makeup

♬ Naughty girl Alex Chapman remix – Alex Chapman

Volgers vinden de look van @georgia.barratt prachtig maar vragen zich af of zo’n look wel een goed idee is: “Ok, dit is PRACHTIG, maar ik zou opdagen voor een reis op het vliegveld met een make-up loos gezicht en in een joggingpak en ze zouden denken dat ik het niet ben op de foto.” Een andere volger zegt dat je de look simpel kan houden maar een vergelijkbaar resultaat kan creëren: “Het belangrijkste is de neuscontour en gewoon contouren in het algemeen. Gewoon een volledig dekkende satijnen finish foundation, contour en voeg wat grote wimpers toe.”

Wat vinden jullie? Zouden jullie voor @georgia.barratt haar look gaan of die van @charbarker?

TikTokkers maken massaal sproetjes met dít haarproduct