Iris Hoekstra
Iris Hoekstra Beauty en Style 4 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Make-up tip: zo gebruik je groene concealer

Met concealer kun je oneffenheden als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. En het komt in verschillende kleuren: rood, paars, roze en zelfs groen. Waarom? Elk vlekje heeft een andere kleur nodig. Zo gebruik je warme tinten voor je wallen en paars voor gelige vlekken rondom je mond. Ook de groene concealer wordt veel gebruikt. Maar waar gebruik je die dan voor?

Colour corrector

De verschillende kleuren concealer worden ook wel colour correctors genoemd. Met de juiste kleur neutraliseer je oneffenheden zodat je huid er met een klein laagje foundation flawless uitziet. Ze komen in een stift, potlood, creme en tube. Welke je het beste kunt gebruiken? Die keuze ligt volledig in jouw handen. Het is maar wat je fijn vindt.

En de groene kleur?

De groene variant is speciaal voor de rode oneffenheden op je gezicht. Denk aan pukkels, een wondje of een geïrriteerde huid. Wat groene concealer er overheen en de oneffenheden zullen niet meer te spotten zijn. Let op! Wees niet te fanatiek met dit groene goedje. Voor andere onzuiverheden kun je beter een andere kleur concealer gebruiken.

Zo ziet het eruit

Mocht de groene concealer toch nog vraagtekens oproepen: make-up artist Emily Berry laat je zien hoe het werkt. Zo gebruikt zij het met name voor haar acne. Geen pukkeltje meer te bekennen.

Vond je dit leuk om te lezen? Zie dan ook: Wauw! Het gebruik van verschillende kleuren concealers is het nieuwe contouren