Yasmine Esser
Yasmine Esser Films & Series 3 sep 2016
Leestijd: 3 minuten

Deze 8 films zullen je beter laten voelen over je relatiestatus

Liefde gaat niet altijd over rozen. Als je single bent en de ware maar niet tegenkomt. Maar ook als je een relatie hebt, hoeft het niet altijd goed te gaan. Deze films gaan over relatieproblemen, liefde en keuzes die je maakt in het leven.

1. 6 years


De film gaat over een jong koppel dat al heel jong bij elkaar is. Maar hun relatie begint barsten te vertonen als ze allebei een andere kant op willen in het leven. En missen ze geen dingen als ze nooit andere relaties hebben gehad of hebben genoten van het single leven? Het is duidelijk dat ze van elkaar houden, maar is dat genoeg?

2. Laggies


Megan vindt het maar niets om volwassen te worden. Als haar vriend haar ten huwelijk vraagt slaat ze op de vlucht. Ze zegt naar een weekend met seminars en workshops te gaan met loopbaanbegeleiding, maar ze logeert stiekem bij een vriendin, die zo’n tien jaar jonger is. En dan ontmoet ze haar vader…

3. Hello I must be going


Nieuw op Netflix: Hello I Must be Going. De film gaat over Amy, net gescheiden en ze woont noodgedwongen weer bij haar ouders. Haar leven loopt totaal niet op rolletjes. Tot de 35-jarige Amy de 19-jarige Jeremy leert kennen.

4. Take this Waltz


Margot ontmoet Daniel, haar nieuwe buurman, en het lijkt direct te klikken. Het is liefde op het eerste gezicht. Maar, Margot is gelukkig getrouwd met Lou. Een film over een onmogelijke keuze, over de vraag of ware liefde bestaat of dat een relatie altijd verandert als je langer samen bent.

5. Love Rosie


Rosie en Alex zijn al van kleins af aan vrienden. Dan verhuist Alex van Dublin naar Amerika en zijn ze niet meer samen. Ze blijven contact houden en het is duidelijk dat ze veel om elkaar geven. Maar ze hebben allebei hun eigen leven. En het lijkt nooit het goede moment om te vertellen dat ze meer voor elkaar voelen.

6. Brooklyn


Deze film speelt zich af in 1950. Eilis is een jonge vrouw die van Ierland naar Brooklyn verhuist om daar te werken en carrière te maken. Ze wordt verliefd op de Amerikaans-Italiaanse Tony. Maar dan gebeurt er iets in haar familie en moet ze terug naar huis. Ze ontmoet Jim, waar ze erg van gecharmeerd is. Haar moeder ziet het wel zitten, want zij wil wel dat Eilis in de buurt blijft. Eilis moet kiezen waar haar toekomst ligt.

7. 500 Days of Summer


Tom is stapelgek op Summer. Maar zij heeft het uitgemaakt. Hij vertelt over zijn vijfhonderd dagen met haar, om er achter te komen waar het fout is gegaan.

8. Blue Valentine


Een droevige en romantische film met Michelle Williams en Ryan Gosling. Ze spelen een stel dat ooit passionele liefde had, groots en meeslepend. Maar nu ze jaren bij elkaar zijn lijkt de liefde opgebrand. Ze boeken een hotelkamer om terug te kijken op hun mooie tijd in de hoop dat ze elkaar weer vinden.