Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Food 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Extra genieten van de warme dagen: zo maak jij rolletjes van Oreo-ijs

Zien ze er niet spectaculair uit, deze ijsrolletjes van Oreo-ijs? De waarheid is dat het zowat het makkelijkste ijs is dat je ooit hebt gemaakt. In amper twee uur staat het op tafel én kun je lekker uitpakken met je creatie. Helemaal geweldig nu het aankomende week zo warm wordt en we wel wat ijs kunnen gebruiken!

Opgerolde ijsrolletjes waren een paar jaar geleden trendy in New York. Wil dat zeggen dat de trend inmiddels is gaan liggen? Wat ons betreft niet. Het ijs opgerold presenteren staat gewoon erg leuk én je maakt het makkelijk zelf met behulp van een bakplaat en een spatel.

Tips voor ijsrolletjes

Een paar tips kunnen we je alvast geven. Zorg dat je ijs niet te dik en niet te dun is. Zo’n 3 mm is perfect om het ijs makkelijk op te rollen. Een scherpe, dunne spatel zal je ook nodig hebben (gebruik een siliconenspatel als je geen krassen wil maken op je bakplaat).

En tot slot: haal het ijs na 2 uur (en niet veel langer) uit de vriezer. Als je te lang wacht, bevriest het ijs te hard om nog makkelijk te rollen.

Bron:

Opgerolde ijsrolletjes met Oreo

Maak eerst en vooral plaats voor een bakplaat vrij in de vriezer. Zorg dat je bakplaat volledig plat kan liggen (en dat het nog vloeibare ijs dus niet scheef komt te liggen).

Neem er een grote mengkom bij mix alle ingrediënten door elkaar.

Giet de inhoud van de mengkom op de bakplaat met opstaande rand tot er zich een laagje van 3 millimeter vormt.

Zet de bakplaat 2 uur in de vriezer.

Zet voordat je het ijs uit de diepvries haalt een paar kommen (ook leuk: van die kartonnen ijsbekers) en een spatel met een scherpe rand klaar. Haal het ijs erbij en gebruik de spatel om van beneden naar boven rolletjes te maken van het ijs. Probeer dit in een vlotte beweging te doen.

Bron:

Serveer ze onmiddellijk in de kommen, eventueel met extra Oreo-koekjes.

Dit is de snelste en makkelijkste manier om ijssandwiches te maken

oreo
Bron:
Reageer op artikel:
Extra genieten van de warme dagen: zo maak jij rolletjes van Oreo-ijs
Sluiten