Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 12 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de meest populaire realityprogramma’s van Nederland (én deze shows kun je deze zomer verwachten!)

Deze zomer is een ‘Zomer Vol Liefde’ bij Videoland. De nummer 1 lokale streamingsdienst van Nederland heeft een groot aantal nieuwe programma’s waar ‘love, dating en reality-tv’ de boventoon voert: ‘Love Island’, ‘B&B Vol Liefde’, ‘De Ware Jacob’, ‘Echte Gooische Moeders: La Dolce Vita’, ‘Married at First Sight: Match or Mistake‘ en een tweede seizoen van ‘Ronnie: De Familie Flex’.

Maar hoe kijkt Nederland eigenlijk naar reality? Wat zijn de favoriete programma’s? En aan welke moment wordt nog regelmatig teruggedacht?

Reality

Het is geen geheim dat wij wel van reality houden. Het kijken naar ‘normale’ mensen in een minder ‘normale’ setting doet het simpelweg erg goed. Natuurlijk worden er ook de geschikte mensen gecast zodat de tv ook een beetje interessant is om naar te kijken en ook vraag je jezelf af hoe jij gereageerd zou hebben in bepaalde situaties.

Ellen van den Berghe, Hoofd Content Videoland, over deze programma’s: “Wij zijn de eerste lokale streamingsdienst die dit genre omarmden en inmiddels kan onze abonnee het hele jaar door nieuwe afleveringen streamen in dit populaire genre. Wij voelen ons ook echt pioniers. Wij zijn trots dat we naast de grote vertrouwde merken ook de vernieuwing opzoeken met een aantal geweldige nieuwe Videoland originals in dit genre.”

Ook dít koppel uit Temptation Island: Love or Leave lijkt het weer ‘gezellig’ te hebben

‘Zomer Vol Liefde’

Videoland viert een ‘Zomer Vol Liefde’ en heeft een aantal ‘liefdesvragen’ gesteld aan het Nederlandse publiek. Welke ‘love, dating & reality-tv’ programma’s kijken mensen het liefst? Doen ze dit samen, alleen of met vrienden? Waarom kijken ze naar dit genre? Zijn mensen juist meer tevreden met hun eigen relatie na het zien van deze programma’s of juist niet? En wat zijn de meest memorabele momenten?

Let’s talk facts

Op de vraag “Welke overall ‘love en dating, reality-tv’ programma’s’ kijkt Nederland wel eens?” kwam deze top 5 naar voren:
1. First Dates
2. Boer zoek Vrouw
3. Lang leve de liefde
4. Temptation Island
5. Married At First Sight

Bij “Wat is het favoriete ‘love, dating en reality-tv’ programma bij een streamingdienst?” voert ‘Temptation Island’ de lijst aan.
Daarnaast kijkt bijna de helft van de ondervraagden de programma’s alleen, maar ook een derde met haar of zijn partner.
Op de vraag ‘Waarom?’ Nederland naar dit genre kijkt, blijkt dat de nummer een reden ‘ontspanning’ is. Gevolgd door ‘lekker mee zwijmelen’. Maar op de derde plek staat ook dat veel kijkers ‘Interesse in de psychologie hebben achter de programma’s’.

Na het kijken van een ‘love, dating en reality-tv’ programma is 70% van alle ondervraagden ‘nog even blij met partner’, maar 27% geeft ook aan ‘nog blijer met de eigen partner’ te zijn.

Wat zijn de meest memorabele momenten?
– De keuze van Evert voor Maud in ‘Boer zoekt Vrouw’
– De reünie van Tony in ‘De Bachelor’
– Dat Marvin niet voor Ferdi koos in ‘Prince Charming’
– En alle momenten van Harrie de Hengst uit ‘Ex On The Beach’.

Dít zijn de regels van Love Island waar de deelnemers zich aan moeten houden (vanaf vanavond weer te zien!)

Wat kun je verwachten de komende weken?

Natuurlijk heeft Videoland ook weer een aantal populaire shows op het programma staan deze zomer. Zo zijn ‘Love Island’ en ‘B&B Vol Liefde’ al te zien op Videoland, ‘De Ware Jacob’ is vanaf 15 juli te zien, ‘Echte Gooische Moeders: La Dolce Vita’ is vanaf 24 juli wekelijks te zien, ‘Married At First Sight: Match or Mistake’ is vanaf 22 augustus te zien en ‘Ronnie: De familie Flex’ is vanaf 17 augustus te zien.

Hold on! Er bestaat een app die voor jou teksten bedenkt om naar je matches te sturen