Emma Toussain
Emma Toussain Reality 11 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Dít zijn de regels van Love Island waar de deelnemers zich aan moeten houden (vanaf vanavond weer te zien!)

Vanavond begint het nieuwe seizoen van Love Island weer! De komende weken kunnen we volop genieten van alle deelnemers die op zoek gaan naar de ware liefde. En hoewel het lijkt alsof dat allemaal plaatsvindt terwijl ze een heerlijke vakantie aan het vieren zijn, is niets minder waar. Er gelden namelijk heuse spelregels.

En dit zijn ze!

Spelregels van Love Island

Vanaf vandaag maak je kennis met de nieuwe singles voor wie de zoektocht naar de liefde begint. In een prachtige villa onder de Spaanse zon gaan ze vijf weken lang op zoek naar een nieuwe liefde, onder de begeleiding van Holly Mae Brood en Viktor Verhulst. Maar dat samenwonen gaat niet altijd even makkelijk.

Naast het feit dat alle deelnemers door maar liefst 46(!) verschillende camera’s in en rond het huis in de gaten worden gehouden, moeten ze zich ook aan wat regeltjes houden. Dít zijn de spelregels van Love Island waar alle deelnemers zich aan moeten houden. En eerlijk is eerlijk, ze zijn niet mals.

1. Telefoons, tablets en andere devices zijn not allowed

Let er maar eens op, je ziet de Islanders nooit op hun eigen telefoon of tablet een lekker filmpie kijken. De telefoon waar ze berichtjes op binnenkrijgen is het enige apparaat wat toegestaan is in de villa. Oh, en naast elektronische devices, mogen ze ook geen boeken of tijdschriften meenemen.

2. Geen internet of social media

Over die telefoon gesproken, waarop de berichtjes binnenkomen.. Daar zit geen internet op, of social media. Ze kunnen daar eigenlijk alleen foto’s mee maken, en dat hebben we afgelopen seizoen wel vaak voorbij zien komen.

3. Je móet met je koppel in bed slapen

Of nou ja, het idee is dat als je een koppel vormt, je samen in bed slaapt. In de werkelijkheid gaat dat wel eens anders hebben we gezien. Vorig seizoen sliepen de meiden ook wel eens op de bank.

4. Geen seks en niet naakt

Love Island is een ander programma dan Temptation Island of Ex On The Beach, er komt géén seks in beeld en eigenlijk zal je ook nooit iemand naakt zien. Wel zo netjes.

5. Er wordt niet gerookt in beeld

Heb je ooit Islanders zien roken? Precies. Dat mag namelijk niet. Roken in beeld is verboden tijdens het programma. Toch blijkt dat wel ooit gebeurd te zijn..

6. Geen geweld

Een logische regel, maar hij kon niet in dit lijstje ontbreken: geweld is niet toegestaan. Terecht.

7. Voor middernacht naar bed

Wat wél opvallend is, is dat de deelnemers voor middernacht naar bed moeten. Booooring.

8. Geen onveilige seks

Vanzelfsprekend. Wat we ons wel afvragen is of de deelnemers dan zelf moeten zorgen voor voorbehoedsmiddelen, of dat dat in de villa voor het grijpen ligt.

9. Maximaal twee glazen alcohol

Ook op Love Island zijn er feestjes. Wel met regels. Zo mogen de deelnemers maar maximaal twee(!) glazen alcohol per dag.

Ach, het programma draait tenslotte ook om het vinden van de ware liefde. Dan heb je helemaal geen tijd voor wat anders. 🙂 Vorig jaar wonnen Job en Esmee.. maar die zijn helaas uit elkaar. Hopen dat dit seizoen weer een nieuw #dreamteam ontstaat!

Oh jee! Volgens déze Islander werd er gerookt in de Love Island-villa