Renée
Renée Love & Seks 12 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Mannendossier: Dit is waarom hij ineens niets meer laat horen

Je hebt de prins op het witte paard naar rechts geswiped en jullie hebben een super leuk gesprek. Ondertussen zie jij al een huisje-boompje-beestje situatie voor je. En dan gebeurt het verschrikkelijke: de prins verdwijnt compleet van de aardbodem en laat niks meer van zich horen. Hoe kan het toch dat een man stopt met appen?

Beautify vroeg de mannen van het Mannendossier waarom ze stoppen met appen naar meiden.

Waarom een man stopt met appen

Er zijn namelijk verschillende situaties waarin ze beslissen om compleet van de radar te verdwijnen. Dat doen ze omdat het nu eenmaal makkelijker is dan zeggen dat ze eigenlijk niet geïnteresseerd in je zijn. Om deze redenen laten ze niks meer van zich horen:

1. Hij wordt serieuzer met een andere meid

Je bent misschien niet de enige persoon waarmee hij contact heeft. Zodra hij serieuzer wordt met een andere vrouw is het helemaal niet zo gek dat hij het appen met andere meiden laat zitten.

2. Hij vindt dat je te veel over jezelf praat

Eén van de afknappers van de man is wanneer een vrouw te veel over zichzelf praat. Het wordt voor hem dan steeds minder interessant om echt op je te jagen. Je geeft al zoveel weg over jezelf dat er niks mysterieus overblijft.

3. Hij vindt je niet leuk genoeg

Enorm cliché, maar wanneer een man stopt met appen vindt hij je niet leuk genoeg. Een berichtje sturen kost ontzettend weinig moeite, dus eigenlijk is er geen reden om het niet te doen. Tenzij je dus niet de juiste persoon voor hem bent.

4. Hij vindt je niet interessant genoeg

Een man is in veel gevallen niet heel moeilijk om te begrijpen. Ze zoeken een vrouw waar ze moeite voor kunnen doen. Geef jij jezelf letterlijk bloot na de eerste date? Dan verliest hij snel zijn interesse.

Als een voetbalwedstrijd 1-1 staat in de 85ste minuut, dan wil hij blijven kijken. Staat het 5-0? Dan loopt hij weg, want hij weet toch al hoe het afloopt. Zo zien zij relaties ook. In deze video wordt deze metafoor uitgelegd:

5. Hij vindt dat je te veel aandacht nodig hebt

Als een man nog niet de fase heeft bereikt waarin hij alles voor je over heeft, kan het zomaar gebeuren dat hij zijn interesse verliest (zie punt 4). Een man vindt het heel belangrijk dat het allemaal een beetje vanzelf gaat. Heeft hij het gevoel dat hij je overdreven veel aandacht moet geven? Dan is hij geneigd om je te ghosten.

6. Hij vindt dat het gesprek niet lekker loopt

Dit heeft ook met het vorige punt te maken. Appen vindt een man namelijk enorm lastig als het gesprek niet vanzelf gaat. Zodra communiceren met jou leuk en makkelijk is, blijft hij je berichtjes sturen en interesse tonen. Als dit gevoel wegebt, verdwijnt hij uit beeld.

Werd je hart gebroken door een man? Dan hoef je daar echt geen spijt van te hebben:

Waarom je nooit spijt mag hebben dat je hebt gedatet met een man die je hart heeft gebroken