Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 7 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Stop met geobsedeerd zijn door een man die niet om jou geeft

Je wacht vol spanning op zijn berichtjes, checkt zijn social media en denkt telkens dat je hem tegenkomt. Hij? Hij leeft zijn eigen leven en denkt niet aan jou. Hij is bezig met andere dingen. Misschien wel met andere vrouwen. En dat steekt je iedere keer weer. Daarom is het tijd om te stoppen om geobsedeerd te zijn door hem. Hij is het niet waard. Echt niet.

Het is tijdverspilling

Om aan hem te denken, om hem berichtjes te sturen of om in hem te investeren. Hij ziet jou namelijk niet staan en dat is niet iets wat je een, twee, drie verandert. Hoe graag je dat ook zou willen. De waarheid is hard, maar echt, hij is het niet waard om zo veel tijd in te steken.

Elke keer dat je zijn social media bekijkt voel je je slechter

Zijn gevatte opmerkingen op Facebook en Twitter doen je misschien nog wel grinniken. Maar als je beseft dat hij die grapjes niet tegen jou maakt, is het lachen je snel vergaan. En als je op Instagram en Snapchat foto’s van een ander meisje ziet, breekt je hart al helemaal.

Elke keer dat je zijn social media checkt voel je je verder van hem verwijderd. Terwijl je je juist dichterbij hem wil voelen. En elke keer dat je zijn foto’s ziet voel je je slechter.

Je kwelt jezelf met denken aan de keren dat jullie samen waren

Je denkt aan jullie eerste gesprekken. Hoe het van ‘gezellig’ overging in flirten. Hoe je daarna alles deed om onopvallend in zijn buurt te komen. En hij bij jou. Je denkt aan dates. Je denkt aan hoe hij met je mee naar huis ging.

En je speelt de film keer op keer opnieuw af in je hoofd. Je verlangt terug naar hem. Naar zijn lichaam, naar zijn aandacht, naar zijn aanwezigheid. Iedere keer dat je de film opnieuw afspeelt in je hoofd kwel je jezelf. Want hij bleek niet de gevoelens te hebben die jij wel had.

Je blijft je afvragen waar het misging en dat doet gruwelijk veel pijn. En het antwoord is: er is geen moment dat alles kantelde. Hij voelt het gewoon niet. Soms kan niemand daar wat aan doen.

Er is geen ruimte in je leven voor een man die het wel waard is

Zo lang je aan hem blijft denken, sta je niet open voor nieuwe liefdes in je leven. Voor een man die jou wel ziet zitten en die je behandelt als een prinsesje. En het is toch zonde als je de liefde van je leven misloopt, omdat je zo geobsedeerd was met een man die het totaal niet waard is.

Je snapt zelf ook niet waarom je maar aan hem blijft denken

Want als je rationeel nadenkt, zie je ook heus wel in dat hij niet aan jou denkt. Hij is niet verliefd op jou en wat je ook zal doen, je kunt zijn gevoelens niet veranderen.

Bovendien zie je ook wel dat hij niet zó geweldig en uniek is. En dat er mannen zijn op de wereld die je veel beter zullen behandelen.

Maar het maakt niet uit wat je hoofd zegt, je lichaam wil wat anders. Voor je het weet droom je ’s nachts weer over hem. Voor je het weet gaat je vinger weer naar zijn Instagram of Snapchat account. Voor je het weet stuur je hem weer een berichtje. Midden in de nacht als je dronken bent. Of ’s middags na uren piekeren wat je gaat sturen. Zelfs al weet je dat het tevergeefs is.

Je snapt zelf ook niet zo goed waarom je hem niet kunt loslaten. Want je hebt jezelf beloofd dat je nooit genoegen zou nemen met minder in het leven. En dat je voor een man moet gaan die je beter behandelt dan hij. Als je goed nadenkt weet je dat je beter verdient.

Misschien maakt dat het allemaal niet makkelijker. Maar hopelijk wel makkelijker te accepteren.

Misschien wil je dit ook lezen: Een open brief aan de man die ik niet meer nodig heb in mijn leven