Lobke Killaars
Lobke Killaars Gezondheid 13 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Aha! Dus dít is waarom je puistjes hebt op je bil

Je hoopt natuurlijk dat die puistjes na je pubertijd voor altijd van je huid verdwijnen. Hoewel dat bij sommigen het geval is, kampt de meerderheid nog met enige regelmaat met puisten. Ook op je bil kunnen deze bulten terugkomen. Dit is waarom ze op die plek verschijnen.

Puistjes op je bil

Er zijn een hoop dingen die je liever hebt dan puistjes op je bil. Want eerlijk: het is behoorlijk irritant en het liefst heb je gewoon een puisten-vrij achterste.

Aan de andere kant: het is beter dan wanneer je een puist of meerdere van deze ondingen op je gezicht hebt. De kans is natuurlijk minder groot dat mensen je kont zien. Maar goed, die puisten dus: waarom zitten ze er?

Waarom die puisten er zitten

Ten eerste: het is heel normaal als er zo nu en dan puisten verschijnen op je bil. Dit is hoe ze er waarschijnlijk komen.

Die bulten zijn voornamelijk te wijten aan de wrijving tussen je huid en je kleding, zweet en veel en lang zitten. Puisten ontstaan daar waar je veel zweet, waar de poriën weinig lucht krijgen en waar je huid vaak in aanraking komt met synthetische stoffen. Je bil is dus een makkelijk slachtoffer.

Wat kan je hieraan doen?

Eén van de dingen die je hieraan kan doen is zorgen dat je tijdens het douchen vetvrije, antiseptische en geurloze producten gebruikt. Deze houden het gebied (zo) schoon (mogelijk) en gedesinfecteerd.

Je kan ook letten op het ondergoed dat je draagt. Die sexy lingerie van je is prachtig, maar vaak niet echt ‘goed’ als het aankomt op het voorkomen van puisten. Het beste is om stoffen te dragen die gemaakt zijn van natuurlijke vezels.

Heb je echt veel en vaak last van bultjes, dan is antibiotica aan te raden. Knijp de puistjes in ieder geval níét uit. We weten dat dit o zo moeilijk is, maar het is echt het beste.

Puistjes op je kin? Dit is wat het betekent

Gezonder Leven