Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 31 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Mannendossier: Dit is hoe mannen de vrouw van hun leven kiezen

We willen het allemaal weten: wat zoeken mannen nou eigenlijk in een vrouw? En bovenal: hoe kiezen ze de vrouw waar ze de rest van hun leven bij willen zijn? Want soms heb je het idee dat je een tussendoortje bent voor een man, terwijl je eigenlijk zijn hoofdmaaltijd wilt zijn. We vroegen daarom de mannen van ons mannendossier hoe het kan dat ze voor sommige vrouwen écht gaan en zich helemaal geven. Hoe kiest een man de vrouw van zijn leven?
Dit is wat hun antwoord was:

We trouwen die vrouw die toestaat dat we haar liefhebben

Vrouwen mogen dan zogenaamd beschikken over ‘zorgzaamheid’, wij mannen vinden het ook heerlijk om haar lief te hebben. En dat moet ze dan gewoon toestaan. Het is toch hartstikke leuk als wij haar verrassen met een etentje. We pompen graag haar fietsbanden op, checken het oliepeil van haar auto en komen haar graag ophalen zodat ze niet alleen door het donker hoeft.

We houden van de vrouw die we gewoon op onze manier mogen liefhebben. Ze hoeft niet tegen te sputteren, omdat ze feministisch is. Want als man wil je ook gewoon wat doen voor je geliefde.

We kiezen voor de vrouw die ons een warm gevoel geeft

Het klinkt misschien gek, maar wij mannen houden van de vrouw bij wie het altijd voelt als thuiskomen. Die ons een warm gevoel geeft van binnen. Door ons vragen te stellen over onze dag. Door ons terloops aan te raken. Door ons aan te raken op een manier waarop we graag aangeraakt worden. Het gaat altijd om seks, het gaat meer om een warm gevoel, een vrouw die er voor je is en liefdevol is.

We kiezen voor de vrouw die ons vrij laat

Wat wij mannen heel belangrijk vinden: vrijheid. En dan vooral de vrijheid die een vrouw ons geeft. Hoe graag we ook zijn bij de vrouw van onze dromen, we hechten waarde aan tijd voor onszelf hebben. We hebben onze tijd alleen nodig en onze tijd met onze vrienden. En het is heerlijk als een vrouw dat begrijpt.

We houden er ook van als een vrouw haar eigen leven leidt. Om haar vriendinnen geeft, zich vermaakt zonder ons en dingen doet waar ze ons over kan vertellen. Die ons vertelt dat ze ons waardeert en mist. En dat kan alleen maar als je elkaar vrijheid gunt.

We trouwen de vrouw waardoor we een beter persoon worden

Maar bovenal kiezen we voor de vrouw die ons tot een beter persoon maakt. Die al onze slechte kanten en gewoontes laat vervagen. Die zorgt dat we op ons best zijn, de beste versie van onszelf zijn.

Als vrouw kun je daar natuurlijk niet zo veel aan doen. Behalve toestaan dat we een beter mens worden. Zo simpel is het.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Dit is de reden dat juist de slimme en onafhankelijke vrouwen nog single zijn