Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Beauty en Style 17 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Last van mascara onder je ogen? Dit is de reden en zo voorkom je het

We gebruiken mascara om onze wimpers lang te maken en grotere ogen te krijgen. Wat we absoluut niet willen is dat we aan het einde van de dag op een pandabeertje lijken. Toch belandt onze mascasa vaak op plekken waar het niet moet zitten. Het zit onder je ogen, boven je ogen, of je krijgt zo’n zwart puntje in je ooghoek. Tja, behoorlijk irritant en hoe komt dit nou precies? We know the answer!

Mascara onder je ogen

De verzorgingsproducten die je gebruikt hebben veel invloed op hoe je mascara zit. Gebruik je iedere ochtend een gezichtscrème? Goed voor de skincare, maar minder voor je mascara. Door crème op je oogleden te smeren creëer je namelijk een perfecte, gladde ondergrond waardoor er makkelijk vlekken kunnen ontstaan. Wanneer je huid opwarmt en je wimpers je oogleden raken, wordt dit alleen maar erger. Je oogleden zijn over het algemeen al iets vetter dan de rest van je gezicht. Dit kan ervoor zorgen dat je mascara ‘smelt’ en minder goed blijft zitten. Bij het opsmeren van dagcrème kun je daarom beter je oogleden overslaan. Hetzelfde geldt voor creamy oogschaduws, je kunt in plaats daarvan beter voor een poeder kiezen.

Primer to the rescue

Voor de lazy girls onder ons, lijkt primer opsmeren misschien erg veel werk. Toch is het zeker de moeite waard. Ga voor een speciale primer voor je ogen en smeer deze zowel onder je ogen als op je oogleden. Niet alleen je oogschaduw blijft goed zitten, je mascara zal ook minder snel uitlopen.

Mascara in je ooghoeken

We hebben allemaal weleens slaap in onze ooghoeken, maar misschien heb je ook weleens last van mascara in je ooghoeken. Nu we begrijpen hoe de mascara boven en onder onze ogen terecht komt en we dat vanaf nu kunnen voorkomen, is de enige vraag die nog over blijft: hoe komt het in onze ooghoeken terecht? Om te begrijpen waarom mascara in onze ooghoeken terecht kan komen, moeten we eerst weten hoe ‘slaap‘ hier terecht komt. Dit ontstaat uit de traanfilm, het vochtige laagje op je ogen die je ogen beschermt tegen uitdroging. Onze ogen zien Oogmake-up en dus mascara als een vervuiler. Je traanfilm houdt je ogen schoon en wilt onderdeeltjes van je make-up die in je ogen terecht zijn gekomen verwijderen en deze komen dus net als ‘slaap’ in je ooghoeken terecht.

Je kunt nu dus oogdruppels nemen voor ‘wittere ogen’ en heel TikTok is al fan