Emma Plasmans
Emma Plasmans Beauty en Style 20 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Last van mee-eters? Met deze maskers ben jij daar binnen no-time van af

Iedereen heeft weleens last van mee-eters, maar de vraag is wat doe je er mee? Dat je je mee-eter s- net als een puist – beter niet kan uitknijpen, is nothing new. Maar dat je er snel vanaf wil komen (én wil zorgen dat ze niet terugkomen) is logisch. Een mee-eters masker is je redding.

Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten, zoals de ingrediënten. Klaar om afscheid te nemen van je mee-eters? Let’s go.

Mee-eters masker: alles wat je wil weten

Maskers die mee-eters verwijderen kunnen je poriën ontstoppen en daardoor een stralende huid onthullen. Do we need say more? Het is echter wel belangrijk dat je naar de juiste ingrediënten kijkt. Maar hoe weet je nou wat juist is en wat niet?

No worries, dat hebben wij al lang en breed voor je uitgezocht. Zo kun je het beste op zoek gaan naar maskers die salicylzuur, glycolzuur of een combinatie van beide bevatten. Deze ingrediënten helpen namelijk olie en de dode huidcellen los te maken die jouw poriën zouden kunnen verstoppen. Je kunt ook op zoek gaan naar een masker met houtskool. Dit natuurlijke ingrediënt helpt vuil en onzuiverheden uit je poriën te verwijderen.

Interesse in meer beautytips? Die vind je hier.

Verschillende mee-eter maskers op een rij

Wij hebben onze favoriete mee-eters maskers voor je op een rij gezet. Plan dat beauty-avondje dus maar in want geloof ons, dit wil je.

1. Houtskool masker van De Tuinen, €14,99

De Tuinen Houtskool Klei Masker is een kant en klaar masker voor het gezicht en je lichaam. Houtskool heeft een diepreinigende werking. Het trekt als een magneet overtollig vuil, talg en oliën uit de huid. Meer hebben we niet nodig.

Bron: De Tuinen Holland & Barret

2. Houtskool masker van Clinique, €42

Clinique lanceert het nieuwe City Block Purifying Charcoal Clay Mask + Scrub dat in vijf minuten je huid een veilige detox geeft. Dit houtskoolmasker + scrub verwijdert super snel gifstoffen en vuil en neemt ook meteen een teveel aan talg mee.

Bron: Bijenkorf

3. Peel-off masker met houtskool van HEMA, €2.50

Een heerlijk peel-off masker met zwart houtskoolpoeder, dat ontgiftend en reinigend werkt. Koop dit met je vriendinnen en ga er lekker voor zitten. Oké, het kan een beetje gevoelig zijn, maar wie mooi wil zijn, moet pijn lijden.

Bron: HEMA

4. Gezichtsmasker met salicylzuur van Purity, €29.96

Dit veelzijdige masker zuivert de poriën direct en help mee-eters verminderen, voor een huid schoner dan ooit. En het ruikt nog lekker ook!

Bron: Ici Paris

5. Peel-off Anti Mee-eter Charcoal Masker van Garnier, €8,25

Deze formule van Garnier Skinactive Face Pure Active Peel-off Anti Mee-eter Masker Charcoal bevat houtskool van natuurlijke oorsprong in combinatie met zuiverend salicylzuur. Beste ingrediënten samengevoegd dus :).

Bron: Douglas

Lees ook: Beautyhack – Een honingmasker is goed voor zóveel meer dan je denkt