Emma Plasmans
Emma Plasmans Life 23 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

OMG – Op deze manier kun jij jouw Hyves-profiel terugvinden

Hyves. Ken je het nog? Jij had in je jongere jaren vast wel een profiel waarmee jij je vroeger uren kon vermaken. Tussen 2004 en 2013 was dit platform megapopulair en hadden 10 miljoen(!) Nederlanders een Hyves-profiel. Grote kans dat jij daar een van was.

Maar toen was daar Facebook… Iedereen sloot zich massaal aan bij dit nieuwe sociale platform en sindsdien was Hyves niet meer wat het was. Om deze reden is Hyves in 2013 opgehouden met haar bestaan en verdween je profiel.

Verdwijning Hyves

Althans, wat gebeurde er eigenlijk met alle gegevens van die 10 miljoen mensen? Kan iemand nog die gênante polls lezen? Of die gekke foto’s met je vriendinnen zien? Om het nog niet te hebben over alle liefdeskrabbels die je naar je crush stuurde. Hou je vast: het is nog terug te vinden. Bijna alle gegevens zijn gewoon nog online vindbaar. Hoe je jouw Hyves-profiel onder het stof vandaan haalt, lees je hieronder.

Weet jij je gebruikersnaam nog?

VPNgids.nl kwam erachter dat er ongeveer negen miljoen kopieën zijn gemaakt van Hyves-profielen. Ja, je leest het goed – dat zijn ze dus bijna allemaal. Het enige wat jij moet doen is achter je oude gebruikersnaam weten te komen. Wij gokken dat het een beetje in de buurt komt van ItsYaGirl_Li$ah,,!, 4evah-love-tESsAh! of fl0Or-iN-th@-Housee. Zitten we goed?

Hoe zoek je dan je oude Hyves-profiel weer op?

Weet je je gebruikersnaam weer? Dan zijn de vervolgstappen heel simpel. In de volgende vier stappen kom jij erachter of jouw gênante berichten weer boven water zullen komen.

Stap 1. Ga naar de website https://archive.org/web/.

Stap 2. Nu heb je je gebruikersnaam nodig. Je moet namelijk een link invullen van jouw persoonlijke pagina. Voor Hyves is dit https://[jouw gebruikersnaam].hyves.nl.

Stap 3. Als er nu niets uitkomt, betekent het helaas dat jouw profiel niet opgeslagen is. Maar wees niet getreurd, misschien weet jij nog wel de gebruikersnaam van je bestie. Hij of zij is vast te vinden via die pagina.

Stap 4. Wanneer jij wél je pagina tevoorschijn ziet komen, kan jij dus lekker oude herinneringen ophalen en een tour du nostalgie houden met jezelf. En het leuke is, jij kunt gelijk ook alle pagina’s van je vriendinnen bekijken.

Lees ook: Voor alle Hyves fans: dit zijn de 11 mooiste herinneringen