Redactie
Redactie Love & Seks 25 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Vind je het spannend om je nieuwe vlam te appen? Deze 4 tips gaan je helpen

Heb je een nieuwe vlam aan de haak geslagen? Dan is sowieso alles spannend. Jullie eerste afspraakje, jullie tweede ook en zelfs de derde nog. En dan moet je je date ook nog appen, pfff. Dat laatste hoeft helemaal niet spannend te zijn als je deze vier tips in gedachten houdt.

Moet je wel of geen drie puntjes sturen? Een Emoji achter je tekst aan plakken of toch niet? En hoe zeg je eigenlijk ‘hallo’? Wordt het een ‘hi’ een ‘hee’ of gewone ‘hoi’. Relax, zo spannend hoeft het helemaal niet te zijn. Gebruik deze 4 tips als je over je angst om te appen heen wil komen.

1. Over analyseer je appjes niet

Het grootste probleem is vaak dat je je appjes gaat over analyseren. Je denkt na over letterlijk elk klein woordje in de tekst, staat de komma wel goed en gebruik je nou wel of geen Emoji’s? Hoe langer je nadenkt over wat je gaat appen, hoe meer je daaraan gaat twijfelen.

Probeer het lekker low key te houden want het is uiteindelijk maar WhatsApp, je schrijft geen sollicitatiebrief voor je dreamjob. Je kunt ook niet echt iets verkeerd doen op WhatsApp en stel je krijgt gruwelijk veel spijt van een appje heb je altijd nog zeven minuten de tijd om je bericht te verwijderen. In andere woorden: let it go and go with the flow.

Over analyseer andersom ook de appjes van je nieuwe vlam niet te erg. Prima als jij niet zo van de Emoji’s bent, maar als hij of zij eens een Emoji stuurt hoef je daar niet meteen op af te knappen.

2. Appen doet iedereen anders en dat is niet erg

Iedereen heeft een eigen manier van appen. Sommige mensen houden er überhaupt niet van en checken hun telefoon maar een paar keer per dag of reageren pas uren later, anderen zijn continu online en houden in de gaten wanneer iemand anders voor het laatst online was.

Het betekent in beiden gevallen niet dat iemand je minder leuk vindt dus laat je daar vooral niet door uit het veld slaan.

3. Zorg ervoor dat je een reden hebt om je date te appen

Als je het echt heel spannend vindt om je date te appen kun je er ook voor zorgen dat je een reden hebt. We snappen dat het eng is om zomaar uit het niets een gesprek aan te knopen (zeker als je een crush op iemand hebt).

Om dat te voorkomen is het handig om van te voren te bedenken waarom je appt. Het is makkelijker als je van te voren weet wat je wil gaan zeggen en je een ‘reden’ hebt om te appen.

Vraag bijvoorbeeld of hij of zij al leuke plannen heeft voor het weekend dan heb je meteen iets om over door te praten en ontstaat er vanzelf een conversatie.

4. Hou het kort en ‘simpel’

Dit komt weer een beetje neer op dat over analyseren maar houd het kort en simpel op WhatsApp. Als je date iets aan je vraagt hoef je niet uren lang na te denken over een antwoord. Bovendien is het sowieso een veel beter idee om elkaar face-to-face te zien en in het echt af te spreken.

Op WhatsApp leer je elkaar niet echt kennen en het zorgt juist eerder voor miscommunicatie. Beperk jullie gespreken daarom tot korte en wat simpelere gesprekken zodat jullie de belangrijke dingen fijn samen met z’n twee kunnen bespreken zodat jullie elkaar steeds beter leren kennen.

Lees ook: Bang om op date te gaan? Dit is waarom daten juist ontzettend leuk is.