Audrey Garot
Audrey Garot Seks 4 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb je meer zin in seks tijdens je menstruatie? Dit is waarom

Elke maand is het weer zover, je wordt ongesteld. Je kan er helaas niet omheen. De meesten van ons ervaren meerdere kwaaltjes tijdens onze menstruatie; zo voelen we ons opgeblazen, hebben we last van enorme buikpijn en zijn we mega vermoeid. Maar dat is niet het enige wat de menstruatie met zich meebrengt. Je libido gaat dan (vaak) omhoog en daardoor is de kans groot dat je meer zin hebt in seks tijdens je menstruatie. Maar hoe komt dat dan? Wij leggen het je uit.

Je bent niet de enige die dan enorm in de mood is.

Dit is waarom je meer zin hebt in seks tijdens je menstruatie

Oké, niet alle vrouwen hebben meer zin in seks als ze ongesteld zijn. En dat is helemaal niet gek, want iedereen zit anders in elkaar. Aan het begin van je menstruatie zijn de waarden oestrogeen en progesteron erg laag, waardoor deze ervoor kunnen zorgen dat je extra moe bent. Op dat moment is het laatste waar je aan denkt natuurlijk seks en dat is helemaal prima. Ook als je veel pijn en kramp hebt voel je je waarschijnlijk niet erg sexy en opgewonden, that’s totally fine.

Toch zijn er genoeg vrouwen die dan juist wél zin hebben in seks, hoe komt dat dan? Bij deze vrouwen overlapt de vruchtbare periode met de laatste dagen van hun menstruatie. De productie van oestrogeen zorgt er dan voor dat je extra veel zin hebt in seks tijdens je menstruatie. Ook kan seks stress en menstruele pijn verlichten, iets wat je natuurlijk verlangt tijdens deze vervelende periode van de maand.

Seksstandjes voor als je ongesteld bent

Je weet dus nu dat het volledig normaal is als je meer zin hebt in seks tijdens je menstruatie. Maar, nu moet je alleen je lovernog overhalen.. Bekijk dan zeker deze zes seksstandjes die ideaal zijn zijn voor als je ongesteld bent! Op deze manier kan je boyfriend sowieso geen nee meer zeggen tegen jou. Good luck!

6 signalen dat jouw spiraaltje niet meer op de juiste plek zit