Redactie
Redactie Gezondheid 21 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

You hate it or love it: 6 standjes die ideaal zijn als je ongesteld bent

Je moet er niks van weten, of je vindt het geen probleem: seks hebben als je ongesteld bent. Bij welk kamp je ook hoort, dit artikel laat zien dat het niet nodig is om je seksleven on hold te zetten zodra je maandelijks feestje is begonnen. Sterker nog, sommige standjes kunnen ervoor zorgen dat je een stuk minder last krijgt van onder andere menstruatiekrampen. Wij zetten 6 standjes op een rij die ideaal zijn als je ongesteld bent!

Seks hebben terwijl je ongesteld bent, werkt en is natuurlijk precies hetzelfde als seks hebben wanneer je niet ongesteld bent. Déze standjes wil je de volgende keer in ieder geval proberen.

Seksstandjes als je ongesteld bent

De een wil er de hele periode niks van weten, de ander heeft er geen probleem mee en dan zijn er ook nog mensen die het bijvoorbeeld alleen onder de douche willen doen zodra de periode is aangebroken. You do you, maar mocht je nou nieuwsgierig zijn naar welke standjes ideaal zijn als je ongesteld bent, hebben wij 6 onder elkaar gezet.

1. Staand onder de douche

Seks onder douche voelt voor de meeste mensen misschien wel als het meest comfortabel tijdens je ongesteldheid. Probeer eens staand onder de douche seks te hebben, met je gezicht naar elkaar toe, waarbij je een been omhoog houdt (tegen de muur of op de rand van het bad). Let er wel even op dat je niet uitglijdt.

2. Op je zij liggend

Dit standje is ideaal voor de pillow princesses out there (enne, da’s niks om je voor te schamen). Ga op je zij liggen terwijl je partner van achter in je komt (letterlijk, ja).

3. Missionaris butterfly pose

De missionaris is het meest populaire seksstandje, en niet zonder reden. Om het nóg comfortabeler te maken terwijl je ongesteld bent, kan het het waard zijn om dit standje eens te proberen door je benen in een butterfly pose te houden (die je misschien wel kent van yoga). Daardoor draai je je heupen iets meer open en tja, dat voelt beter. Psst, ook een ideaal standje waarbij de ander boven jou is en een vibrator of ander speeltje gebruikt.

Van seksstandjes tot romance: dit zegt je sterrenbeeld over jouw seksleven

4. Doggy style

Voor wie denkt dat doggy style maar een variatie kent, heeft het mis. Je kan een kussen onder je knieën leggen om iets hoger te liggen, of op je buik liggen met je billen omhoog: je kan het zo gek niet bedenken. Tijdens je menstruatie zou je ook anale seks kunnen overwegen.

5. De lotus

Als je tijdens je menstruatie veel behoefte hebt om dicht bij je partner te zijn, is dit standje ideaal om uit te proberen. Laat de ander op een kussen of op bed zitten met zijn of haar benen voor zich uit. Jij komt er bovenop, en doet je benen om zijn of haar middel. Omdat je met je gezicht naar elkaar toe zit, is het het perfecte standje om echt te connecten.

6. Tegelijk masturberen

Als je niet per se into ‘de daad’ bent terwijl je ongesteld bent, maar je hebt wel zin, kan naast elkaar (of tegenover elkaar) tegelijkertijd masturberen ook heel fijn zijn. Naast elkaar geeft de ruimte om elkaar aan te raken als je daar zin in hebt, en tegenover elkaar geeft iedereen een sexy uitzicht.

Ideaal voor luie meisjes! 4 x alternatieve seksstandjes voor ‘De Zeester’