Emma Toussain
Emma Toussain Love & Seks 11 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Au! Dít zijn de meest voorkomende seksblessures

Een gênant moment tussen de lakens? Geen zorgen, het overkomt de besten. Sommige zijn grappig, andere zijn pijnlijk en kunnen zelfs voor een seksblessure zorgen. Het is goed om hier bewust van te zijn, maar laat je vooral niet afleiden van het plezier 😉

Let goed op.

Ziekenhuisbezoekje

Volgens een enquête van Euroclinix, gehouden onder de Britse bevolking, heeft een derde van de geïnterviewden wel eens een seksblessure opgelopen. Bij 15 procent was de blessure zó ernstig dat een ziekmelding op het werk nodig was en bij 2 procent van de mensen was een er een ziekenhuisbezoek nodig. Leg dat maar eens uit..

De meest voorkomende blessures zijn gelukkig prima te genezen. Benieuwd? We zetten ze voor je op een rijtje.

1. Vaginale scheurtjes

Deze blessure komt relatief vaak voor. Als er geen sprake is van voorspel kan het zijn dat je vagina droog blijft. Het is niet erg, wel vervelend natuurlijk. Mocht de vrouw niet nat genoeg worden, kan het zijn dat er scheurtjes ontstaan. Dit is makkelijk te voorkomen door óf genoeg tijd te nemen voor het voorspel, óf door het gebruik van glijmiddel. De blessure op zichzelf is niet erg, wel vervelend natuurlijk. Mocht het (blijven) bloeden dat is het natuurlijk verstandig om een arts te raadplegen en je even te laten onderzoeken.

2. Een gebroken penis

Een penis kan niet écht breken, er zit geen bot in natuurlijk. Wel kan het bovenste puntje van de penis, door een standje waarbij de vrouw bovenop zit, ‘knakken’. Mocht dit gebeuren is het van belang om snel naar het ziekenhuis te gaan omdat dit natuurlijk niet zelf op te lossen is.

3. Brandplekken van het tapijt

Mochten jullie het bed niet halen en op de grond belanden, kijk dan uit voor brand-en schuurplekken van het tapijt. Door de wrijving kunnen er best wat nare plekken ontstaan. Oplossing? Maak de wond goed schoon en smeer met een kalmerende zalf.

4. Voorwerpen in lichamelijke openingen

Tjsa, deze seksblessure spreekt eigenlijk voor zich. Soms komt het wel eens voor dat een voorwerp vast zit in het lichaam (of verdwijnt?!). Het is verstanding om dit meteen door een professional te laten verwijderen. Snel naar de eerste hulp dus.

Oh wow: voor déze 9 dingen kan je vagina allergisch zijn

5. Rugklachten

Soms ben je zó lekker bezig dat je niet doorhebt dat je in een gekke houding ligt/zit/staat, totdat je eenmaal klaar bent en je toch een pijnlijke rug hebt. Doe rustig aan, neem een paracetamol en geef je rug even wat tijd om te herstellen.

6. Verzwikte spier

Net zoals rugklachten, komt deze seksblessure vaak voor. Mocht je een spier verzwikken, neem wat rust en neem desnoods een paracetamol als het écht erg is. In de meeste gevallen trekt dit na een aantal uurtjes wel weer weg.

7. Een branderig gevoel door het gebruik van bepaalde voeding

Passie in de keuken? Pas dan op met eventueel rondslingerende ingrediënten (chilipeper?!) Dit kan zorgen voor een branderig gevoel en dat is niet prettig. Stap snel onder de douche om alles van je af te spoelen.

8. Blaasontsteking

Een blaasontsteking is bij vrouwen een veelvoorkomende seksblessure. Wel een hele nare! Je kunt daar meerdere dagen last van hebben en ook ziek van worden. Als je vermoed dat je een blaasontsteking hebt, ga dan langs bij de huisarts. De arts kan antibiotica voorschrijven en dan ben je er hopelijk snel vanaf.

Plassen na de seks: is het echt nodig en waarom?