Kim van der Blom
Kim van der Blom Life 14 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Oh no: Mert en Joan uit Love Island zijn uit elkaar en dit is waarom

Nadat er al twee Love Island-koppels uit elkaar zijn gegaan, heeft een nieuw koppel bekend gemaakt dat ze niet langer meer een stel zijn. Na hun relatiepauze in februari hebben de Love Island-winnaars uit 2020, Mert en Joan, via Instagram bekendgemaakt dat ze toch uit elkaar zijn.

We praten je bij.

Mert en Joan uit elkaar

In 2020 wonnen Mert en Joan het tweede seizoen van Love Island. Vanaf de eerste aflevering waren de twee al een koppel en ondanks de twijfels van Mert in aflevering 6 bleef het koppel bij elkaar. Doordat ze hun twijfels en andere obstakels overwonnen wisten ze tot de finale te komen en ieder 25.000 euro te winnen. Ook bij het publiek waren de twee favoriet. Toch kwamen in februari de eerste breuken in hun relatie, ze waren daar heel open over in hun vlogs.

Nu heeft Mert op Instagram een lieve post geplaatst over hun breuk, “We hebben dit samen op een hele volwassen manier uitgepraat en dat vind ik fijn.” Ook vertelt hij dat hij veel heeft geleerd van hun relatie en dat hij tijdens de relatie volwassener is geworden.

Love Island 2020

Ook Joan deelt meer over de breuk op Instagram. Zij laat weten dat ze beiden vrede hebben met het besluit, maar dat het toch een verdrietige en moeilijke tijd is voor het ex-koppel. Daarnaast laat Joan weten dat ze geen ruzie hebben gehad of er iets anders “raars” is gebeurd. “Natuurlijk zit je in mijn hart, maar het is tijd om los te laten.”

Mert en Joan waren naast het andere Love Island-koppel Eilish en Gianni nog het enige overgebleven koppel uit seizoen 2. Helaas hebben de twee toch besloten om hun wegen te laten scheiden. Joan schrijft ook nog op haar Instagram: “It hurts to let go, but sometimes it hurts more to hold on.”

YouTube