Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Life 9 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Ben je het middelste kind in het gezin? Dat zegt dít over je karakter

Ben jij geboren als middelste kind van het gezin? Dan is de kans groot dat jij altijd ingeschakeld werd wanneer er ruzies opgelost moeten worden. Als middelste kind zijn jouw social skills namelijk top, en dat komt door de onderste karaktereigenschappen.

Uit onderzoek blijkt onder andere dat je als middelste kind een geweldige collega bent – psycholoog Paulette Sherman legt uit welke eigenschappen er verder vanuit de wetenschap vaak aan het middelste kind worden toegeschreven. En, klopt het bij jou een beetje?

De karaktereigenschappen van het middelste kind

1. Je bent hartstikke competitief

Er zal altijd een gezonde strijd zijn tussen jou en je oudere broer of zus. Jullie hebben een competitieve band en jij wilt hem/haar altijd nét een stapje voor zijn. Je wilt beter zijn in sport, betere cijfers halen en leren van de fouten die de oudste maken (die jij dus wilt voorkomen). Er is geen wedstrijd die jij níét wilt winnen want jij hebt jouw eyes on the price.

Wil je weten: deze 4 sterrenbeelden zijn het meest ambitieus

2. Je bent onafhankelijk

Als middelste kind heb jij vaak het gevoel dat je onafhankelijk moet zijn. Daarom heb je veel vriendschappen buiten huis. Je voelt je het meest comfortabel in grote vriendengroepen waar je lekker je eigen ding kunt doen.

3. Je zoekt vaak naar aandacht

Niet op een negatieve manier, maar juist omdat je zo onafhankelijk bent kan het ook gebeuren dat je je genegeerd voelt. Daarom spookt het altijd door je hoofd om eens ‘lekker gek’ te doen, zodat je wél de aandacht krijgt die je verdient.

4. Je bent een peacemaker

Er is nooit ruzie in een vriendengroep als het aan jou ligt. Als middelste kind ben je ontzettend goed in compromis maken en dat maakt jou de peacemaker van de groep.

5. Je probeert er bij te horen

Als laatste karaktereigenschap van het middelste kind stipt Paulette aan dat je er vaak probeert bij te horen. Dat komt doordat je in het gezin een minder duidelijke rol hebt (je bent immers niet óf de oudste, óf de jongste). In de praktijk pas je dit ook toe bij je vriendengroep, in de klas en misschien wel bij je sportvereniging.

Je hebt er soms moeite mee om jouw plekje in de groep te vinden maar áls je die eenmaal gevonden hebt, dan ben je er 100% happy mee.

Zó herkenbaar: deze lichtelijk gênante foto’s maakten we vroeger allemaal

mindbodygreen