Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 27 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

Deze gaat uit naar iedereen met een ex die laat weten dat hij spijt heeft

Hij was niet alleen je vriend, maar ook je maatje. Iemand waar je altijd op kon bouwen. Maar van de een op de andere dag verliet hij je. Ineens kreeg hij de titel ‘ex’. Dat was niet makkelijk, maar inmiddels ben je er overheen. Je hebt het zelfs al zover achter je gelaten, dat je compleet verrast wordt als hij weer contact met je zoekt. En zegt dat hij spijt heeft. Na de laatste keer dat je hem zag, heb je zeeën vol gehuild, zakdoeken vol gesnotterd en slapeloze nachten gehad. Het is voorbij. Alles wat jullie samen hadden is er niet meer. Hoewel je super lieve vriendinnen hebt die voor je zorgden, voelde het toch een beetje alsof je er weer helemaal alleen voor stond.

Iedere dag zonk het nare gevoel weer iets verder. We zouden willen dat dat gevoel veel sneller weg ging, maar we weten allemaal dat het tijd nodig heeft. Misschien duurde het wel een paar weken, misschien wel een paar maanden. En dat is helemaal niet erg, want het zegt alleen maar dat je heel veel om iemand kan geven.

Na een tijd kwam de lach weer terug op je gezicht, werden uitstapjes met vriendinnetjes leuker en hadden niet alle mannen hetzelfde gezicht als die van je ex. Je begint zelf ook in te zien dat het veel beter is dat jullie uit elkaar zijn en kijkt er ook weer naar uit om nieuwe mannen te ontmoeten.

Juist toen jij weer helemaal klaar was voor nieuwe ervaringen, verschijnt je ex ineens om de hoek. Letterlijk of figuurlijk. Hij vertelt dat hij de leuke tijden met je mist, dat hij je terug wil en dat hij oprecht wil veranderen. Ook geeft hij toe dat het allemaal zijn schuld was en dat hij de tijd terug wilde draaien als hij dat kon.

Door zijn naam alleen al te zien, weten je gedachtes niet meer waar ze naartoe moeten. Laat staan de berichtjes die hij stuurt. Je bent in de war en weet niet wat je ermee aan moet. Je verstand zegt dat je boos mag zijn, maar je hart zegt je dat de dingen die hij zegt misschien wel waar zijn.

Misschien kun je hem dit keer wel geloven. Maar misschien niet. Misschien wil hij dit keer echt veranderen. Maar misschien ook niet. Misschien mist hij je wel oprecht. Misschien, misschien, misschien. But you know what? Misschien is het beter om hem geen aandacht te geven en door te gaan waar jij mee bezig was: lekker leven.

Je verdient iemand die voor de volle 100% voor je gaat en die niet bij je weg wil. Iemand die blijft en er nog geen seconde over nadenkt om je überhaupt te verlaten. Degene die van binnen een beetje breekt als hij je één dag niet gezien heeft. Iemand die niet pas achteraf erachter komt wat hij eigenlijk mist.

Als hij in al die maanden of jaren dat jullie een relatie hadden niet kon zien wat hij voor zich had, dan is dat zijn gemis. Jij bent niet iemand waar hij even plezier mee kan hebben om vervolgens op zoek te gaan naar iets beters. Jij bent het beste wat hij zich ooit had kunnen voorstellen.

Lees dit ook eens: Voor alle single ladies: Dé 10 dingen om na te jagen in plaats van een man