Kim van der Blom
Kim van der Blom Lifestyle 28 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Veel modetrends maken een comeback, maar deze mag van ons wegblijven

Er zijn al heel wat modetrends van vroeger teruggekomen, maar er zijn ook wat modetrends die wij liever niet meer terugzien. We hebben het dan natuurlijk over de low rise jeans, een grote modetrend uit de 00’s.

Kunnen we deze trend overslaan?

Low rise jeans

Wall Street Journal’s Off Brand column schreef een artikel met de naam “Vaarwel, high-waisted skinny jeans. De low rise keert terug.” Veel modemerken willen een comeback van de low waisted jeans voor aankomende lente, maar er zijn mensen die nog niet klaar zijn om de modetrends uit de ’00s te herbeleven. En hoe laag kunnen deze low rise jeans eigenlijk gaan?

Celebrities, zoals Bella Hadid dragen al een tijd deze modetrend uit de ’00’s. Zoals hier in deze foto met een matcha in haar hand, een blote buik en haar gezicht bedekt met een mondkapje.

low rise jeans
Robert Kamau / Getty Images

Deze look doet ons denken aan het begin van de jaren ’90, toen onder andere Paris Hilton low rise jeans droeg. Vroeger droeg bijna iedereen het en nu willen de meeste liever niet dat deze trend terugkomt.

Mode is eigenlijk een soort cyclus, kleuren zijn dan in en dan weer uit. Hetzelfde met modetrends, het kan zo een trend zijn en een maand later wil niemand het meer dragen. Soms is mode een reactie op de cultuur waar we ons in bevinden. Maar er is geen reden waarom we broeken die recht boven onze onderbroek afsnijden, terug hoeven te brengen. Dus waarom zouden we het doen? Als deze modetrend toch een comeback weet te maken, betekent dat dan ook dat de onderrug tatoeages terugkeren? Die je nu al steeds vaker voorbij ziet komen.

Trend of geen trend, uiteindelijk besluit je natuurlijk helemaal zelf of je de low rise jeans gaat dragen of niet. Hoop jij dat deze modetrend een comeback maakt? Of laat je de jeans toch liever in je kast liggen? Wij zijn heel benieuwd of deze trend een comeback weet te maken.

Hier lees je over andere modetrends uit de ’00s die ons nu laten lachen:

Dit zijn modetrends uit de 00’s waar we nu om moeten lachen