Emma Toussain
Emma Toussain Beauty en Style 28 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Paarse blush is dé TikTok-trend voor komend seizoen en het staat verrassend goed

2021 is hét jaar van de blush: we zien het overal! Het product komt voorbij in allerlei soorten, kleuren en maten. We snappen het helemaal, want je krijgt er zo’n ontzettend mooie en gezonde uitstraling van!

Ontdek de nieuwste trend in blush-land.

Paars op je wangen

Als je aan blush denkt, denk je waarschijnlijk aan roze, perzikkleuren of misschien wel rood. Maar paars? Dat klinkt in eerste instantie toch een beetje gek. Maar niks is minder waar, het is juist ontzettend gaaf! Paars verandert je uitstraling gelijk van braaf naar bad girl.

Beautymerk Fenty heeft een grote verscheidenheid aan kleuren en zo ook in blush. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit populaire make-upmerk een blush heeft in de kleur paars. Geheel in stijl heet het desbetreffende product ‘DRAMA CLA$$’ en de kleur is op het eerste oog shockerend paars. Maar wacht maar tot je de resultaten ziet!

Make-upartist Zoe James vertelt aan Glamour UK: ‘Paars is een geweldige kleur voor de meeste huidskleuren maar het werkt het beste op huiden met een gele ondertoon en het vult donkere huidtinten goed aan.’ Ze vervolgt: ‘Pas wel op met het gebruik van te veel paars en zorg dat je het goed uitsmeert. Paars lijkt al snel op een blauwe plek en het laatste wat je wil is dat mensen denken dat je blauwe plekken in je gezicht hebt’.

TikTok hype

Veel TikTokkers zijn lyrisch over dit product van Fenty en besteden er maar al te graag aandacht aan in hun video’s. Het mooie van Fenty is dat de producten mooi staan op elke huidskleur en dat ze niet vies zijn van een beetje experimenteren.

Zo test TikTokker @missdarcei ‘DRAMA CLA$$’ en gebruikt een blending kwast om het product uit te smeren. En wauw, wat zien haar wangen er mooi uit.

@missdarcei

Reply to @big_bewbz A purple blush?? @Fenty Beauty Drama Cla$$ #makeup #makeupreview #blush #viral

♬ original sound – Darcei

Dit zijn de do’s en don’ts van cream blushes

Een andere TikTokker met een liefde voor make-up, @glamwithsuzan, probeert de Fenty-blush in combinatie met een paarse eyeliner. Ze vertelt in haar video: ‘Het lijkt bijna roze als ik het op mijn wangen smeer én het is ontzettend draagbaar in het dagelijks leven’.

@glamwithsuzan

What a surprise @fentybeauty 🤭💜 #viralmakeup #makeupreview #beautytips #blushtrend #creamblush #makeuphacks #beautyhacks

♬ STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber

Ook zijn er natuurlijk andere merken met paarse blush in hun assortiment. Ook Nudestix verkoopt een soort gelijk product. De blush heet Moodie Blu en heeft dezelfde heftige paarse kleur, maar met een ontzettend mooi resultaat. TikTokker @miagabalvan laat zien hoe zij de paarskleurige Nudestix gebruikt.

@miabgalvan

💜PURPLE BLUSH💜 @Nudestix nudies matte blush & bronze “moodie blu.” Would you try it?! #purpleblush #makeupmusthaves #TargetHalloween

♬ The Assignment – Tay Money

Wij zijn fan!

Deze TikTok-hack om blush aan te brengen verandert je gezichtsvorm