Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 28 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Side bangs uit de ’00s maken een comeback en dit zijn 5 manieren waarop je deze trend kan stijlen

De middenscheiding is niet meer weg te denken. Bijna iedereen is wel een keer naar de kapper geweest om te vragen voor de bijpassende curtain bangs. Maar hoe zit het met de zijscheiding en de side bangs? Die hebben we sinds de 90’s niet meer gezien.

Daar komt nu verandering in!

Side bangs

Vroeger waren de side bangs helemaal in. Van Regina George tot Avril Lavinge, maar wat is er gebeurd? Waarom hebben we deze trend zolang niet meer gezien? Gen Z verklaarde dat deze haarstijl niet meer in de mode is. Maar hoewel de curtain bangs ons heel lang een mooie tijd hebben bezorgd, is het tijd voor wat nieuws. Niet waar?

Ook meerdere celebrities vinden het tijd voor wat anders. Kijk maar naar Ariana Grande die deze haarstijl rockte voor de fotoshoot van haar parfum r.e.m.

Niet zolang geleden postte Shay Mitchell’s make-upartiest een foto met haar nieuwe haar, waar zij piekerige side bangs droeg.

En rond diezelfde tijd zagen we ook Queen B met deze haarstijl. Een fan reageerde op de foto: “Loveee the BAYANGGG”, terwijl anderen volgers hadden opgemerkt dat het wat weg had van de bangs die Beyonce had in een muziekvideo uit de ’90s. “Het geeft me, myself and I,” zei een andere volger, verwijzend naar de muziekvideo.

We kunnen wel zeggen dat side bangs zeker een comeback gaat maken. Ook andere celebrities zagen we met een wat langere side bang. Je kan dan ook makkelijk de middenscheiding terugbrengen of de bangs even achter je oor brengen. Het werd onder andere gespot bij Dua Lipa, Madison Beer en Kendall Jenner.

Jamie McCarthy / Instagram

Ben je opzoek naar hoe je de side bangs kan stylen? Lees dan vooral nog even verder, want wij hebben er vijf voor je op een rij gezet.

Wispy side-fringe

side bangs
@ash_kholm / Instagram

De Audrey Hepburn geinspireerde fringe is perfect als je voor iets zoekt wat niet te zwaar voor je ogen valt. Je kan het ook faken zoals Shay Mitchell dat doet, door de achterkant van haar staart te gebruiken.

Heavy bangs met side-part

side bangs
@beyonce / Instagram

Beyonce heeft laatst haar nieuwe kapsel onthult en we love it! Een vollere pony met side fringe.

’90s super side-fringe

side bangs
@kendalljenner / Instagram

Kendall Jenner rockt hier de ’90s look met full blow-dry haar en een side fringe voor extra glam. Met haar Instagram post liet ze ook zien hoe je dit kapsel op verschillende manier kan dragen en hoe makkelijk het is om de middenscheiding terug te halen.

@kendalljenner / Instagram

Omgeslagen side-fringe

Jamie McCarthy / Instagram

Deze jukbeen-lengte van Madison Beer is erg glossy en kan makkelijk naar achter worden vastgezet.

Lange side-fringe

Daniele Venturelli / Getty Images

Ben je nog niet klaar om je haar te knippen, doe je haar dan in een zijscheiding en krul het weg van je gezicht. Ook Dua Lipa deed dit en het gaf een geweldig resultaat.

Wij zijn zeker klaar voor de comeback van de side bangs, jij ook?

Weet je nog niet welk nieuw kapsel jij wil nemen, lees dan over welk kapsel bij jou past op basis van je sterrenbeeld:

Laat het lot beslissen: welk kapsel past bij jou op basis van je sterrenbeeld?