Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 27 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is de moeilijkste fase in een relatie – overkom je dit, dan overkom je (bijna) alles

Alles, maar dan ook echt álles, is leuk als je na een poosje daten eindelijk official bent met je lover. Jullie plannen veel leuke dingen in, van etentjes in mooie restaurants tot jullie allereerste stedentripje of zelfs verre reis. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Maar ja, ook jullie zullen uiteindelijk aankomen bij de fase die ook wel de moeilijkste fase van allemaal wordt genoemd in een relatie.

Overwint jullie liefde alles?

De moeilijkste fase in een relatie

De eerste dagen, weken en maanden doorlopen jullie moeiteloos met elkaar. Oké, ook jullie kunnen weleens flink ruziën, maar zolang jullie het altijd weer snel goedmaken en dit niet als een obstakel zien, is dat alleen maar gezond. Je leert elkaar in de eerste maanden ook nog eens steeds beter kennen. Je ziet je partner in nieuwe situaties, ontdekt grappige tics of merkt na een paar dagen vakantie dat hij écht geen planner is.

Iedereen heeft z’n pre’s en con’s, en je vindt je partner leuk om wie hij of zij is. Toch? Na ongeveer een jaar verdwijnt die knalroze wolk waar je eens zo hoog bovenop zat. Natuurlijk verandert het verliefdheidsgevoel want dat neemt bij de meesten af vanaf dat moment. Dat verandert of in houden van.. of de twijfel slaat toe. En precies dít moment wordt dan ook gezien als de moeilijkste fase in je relatie.

Je ziet je partner nu anders

Nu je niet meer door een roze zonnebril kijkt, begin je je partner op een andere manier te zien. Jullie hebben misschien wat minder seks (wat echt niet gek is), je stoort je wat vaker aan zijn gesnurk en durft zelf helemaal los te gaan in een ruzie, soms zelfs iets té. Niet gek dus dat je in deze fase ook wat vaker twijfelt over of jouw lief het nog steeds voor je is. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet te betekenen dat een breakup aanstaande is, maar het is dus wel een moeilijke fase voor beiden. Overkomen jullie dit? Dan overkomen jullie waarschijnlijk ook de rest wel.

Doe er in deze fase dan ook alles aan om dat verliefde gevoel weer bij elkaar op te roepen, plan dates in met z’n tweetjes, boek een leuke vakantie en laat je lief simpelweg nog elke dag weten dat je gek op hem of haar bent.

20x de liefste berichtjes om naar je lover te appen