Redactie
Redactie Beauty en Style 6 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De ‘moisture sandwich’ is dé oplossing voor een droge huid en dit is hoe je het doet

In de beautywereld komen we zo nu en dan termen tegen (zoals ‘slugging‘) waardoor we direct nieuwsgierig worden naar wat het nou precies is, en belangrijker nog: wat het voor je huid doet. Vandaag presenteren wij jou de ‘moisture sandwich’ en nee, dat heeft niks met eten te maken.

Als je last hebt van een droge huid, kan dit wel eens dé oplossing zijn. s

Moisture sandwich

Een droge huid is heel vervelend. Maar niet gek, en al helemaal niet in deze tijd. We zitten veel binnen en vaak een mondkapje dragen werkt ook niet mee. Sterker nog, een droge huid kan meerdere oorzaken hebben. Van een te warme douchebeurt tot niet genoeg fruit eten.

Wat je eraan kan doen is een ander verhaal. Voor de een werkt voldoende slapen en water drinken al, voor de ander komt er wat meer bij kijken. Behoor jij tot die laatste categorie? Dan is de moisture sandwich misschien wel wat voor jou.

Zo werkt het

We horen je al denken, wat is in vredesnaam een moisture sandwich als het niks met eten te maken heeft? Nou, het klinkt ingewikkelder dan het is. Eigenlijk is het niks meer dan je huidverzorgingsproducten in lagen aanbrengen op een vochtige huid.

Waar je normaal gesproken misschien eerst je gezicht droog dept voor je aan de slag gaat met je producten, is het hoog tijd om eens te proberen die stap over de slaan. Breng lichte, waterige producten aan op een vochtige huid en je zal zien dat je huid veel gehydrateerder aanvoelt. Dat ziet er zo uit:

De voordelen

Je producten op een vochtig gezicht aanbrengen aka de moisture sandwich, zorgt ervoor dat je huid die producten beter opneemt. En je verzorgt je huid niet alleen goed, je huid krijgt er ook een amazing glow van. Wat wil je nog meer?

Wat betreft producten moet je vooral kijken naar vochtinbrengende crèmes. En goed om te weten: elke vochtinbrengende crème werkt beter als je gezicht vochtig is.

Pukkels én een droge huid? Zo verzorg je je gezicht in Coronatijd