Gina Koninkx
Gina Koninkx Lifestyle 19 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze wijnglazen wil je in de kast hebben staan voor wijntjes met vriendinnen

Ga je dit weekend wijntjes drinken met de meiden, meiden, meiden? Dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat de wijn in prachtige glazen wordt geschonken. Drinkt veel lekkerder en maakt jullie foto’s nét wat meer Instagram waardig. Kleine waarschuwing: verder lezen is niet goed voor je portemonnee.

Bij een mooi ingericht huis, horen ook dé perfecte wijnglazen.

Mooie wijnglazen

No way dat jij deze glazen verstopt in een afgesloten servieskast. Ze verdienen absoluut een ereplekje op een plank of in de woonkamer.

1. Set van 4 wijnglazen van Jotex – €35,49 per set

Het ideale van deze kelkjes is dat zelfs je onhandige vriendin ze niet omgestoten krijgt. Deze vintagelook wijnglazen maken de aankleding van de tafel helemaal af. Ze houden zo lekker vast dat je de glazen niet meer wegzet. Wat ook nog eens betekent dat jullie allemaal wat extra wijntjes achterover gieten. Ge-wel-dig.

Jotex

2. Coupes van Zara – €19,99 per glas

Poepchic en ook wel een tikkie gevoelig. Deze wijnglazen zijn gemaakt van bohemia crystal glas en zijn voorzien van een prachtige glans. Ze zijn gelukkig nét wat minder gevoelig dan glazen van kristal. Het enige nadeel is dat ze niet in de vaatwasser kunnen. Anderzijds maakt dat de glazen ook specialer voor écht bijzondere avonden.

wijnglazen zara
Zara

3. Rookglas van H&M – €7,99 per wijnglas

Vind jij doorzichtige wijnglazen maar saai? Dan is dit bruine glas met zichtbare luchtbellen misschien wel wat voor jou. Dek de tafel met een linnen tafelkleed, crèmekleurig servies, en bloemen en stijl het geheel af met deze prachtige wijnglazen. Super chic! Ook dit wijnglas met dikke kelk is ideaal voor die ene vriendin die altijd haar glas omstoot.

H&M

4. Set van 6 gele wijnglazen van Sissy Boy – €35,94 per set

Ook heel mooi is deze wijnglazenset van SissyBoy. De wijnglazen hebben een gedraaid ribbeltje en zijn onderin voorzien van een gele kleur. Dit geeft een mooi effect als je witte wijn drinkt. Oh en ideaal: ze kunnen gewoon in de vaatwasser.

sissy boy wijnglazen
Sissy Boy

5. Set van 2 wijnglazen van HAY – €65

Het mag wat kosten maar dan heb je ook wel unieke design glazen in huis staan. Deze glazen zijn overigens niet alleen geweldig voor wijn, je maakt er ook lekkere mocktails in of esma’s! Winnen.

HAY wijnglazen
HAY

6. Set van 4 wijnglazen van FonQ – €40,50

Omdat deze glazen met de hand zijn geblazen en gemaakt, is elk glas uniek. Je kan de set uitbreiden met champagneglazen, rode wijnglazen, drinkglazen én cocktailglazen. Dan heb je je leven pas echt op orde #ocd.

mooi wijnglazen van FonQ
FonQ

Voor eens en altijd: smaakt dure wijn écht beter?