Redactie
Redactie Love & Seks 1 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze 5 ongemakken en emoties komen vaak voor na de seks

Na een orgasme laat je je uitgeput achterover vallen en dan voel je het ineens: een branderig gevoel. Niet fijn, wel heel normaal. Deze en vier andere ongemakken na de seks zijn echt volkomen normaal.

Na een steamy spelletje tussen de lakens met je lief of bedpartner komen er allerlei gevoelens bij je los. Geen wonder, er komen zoveel stofjes vrij.

Dingen die je kunt voelen en ervaren na de seks

Je bent echt echt echt niet de enige die hier last van heeft.

1. Je kunt pijn hebben

Hoewel het helemaal niet fijn is om pijn te hebben na de seks, komt dit wel heel vaak voor en hoef je je daar in de meeste gevallen geen zorgen over te maken. De meest voorkomende klachten zijn een branderig gevoel, kramp of vervelende jeuk. Heb je er wel veel last van? Overleg dat dan uiteraard met je huisarts.

2. Je hebt last van bloedverlies

Niet fijn natuurlijk en er zijn gevallen dat er meer speelt maar over het algemeen hebben veel vrouwen weleens last van bloedverlies tijdens of na de seks. Soms alleen een klein beetje bij de urine maar af en toe wat bloedverlies in bed. In de meeste gevallen komt dit door de seks, met name als deze wat ruiger is. Niks om je direct zorgen om te maken, je vagina is hierdoor geïrriteerd geraakt.

Maak je je zorgen en heb je extreem veel last van bloedverlies? Neem dan contact op met je huisarts.

3. Vaginale winden

En ook dit is volkomen normaal. Als de vagina wordt gepenetreerd door de penis, is de kans groot dat tijdens deze beweging af en toe ook lucht mee naar binnen komt. Dat moet er ook weer uit en soms gebeurt dat pas na de seks en klinkt het als vaginale winden. Niks om je voor te schamen want ook dit is echt heel normaal.

Niks om je voor te schamen! We vinden het héél gênant als deze 6 dingen gebeuren tijdens de seks maar eigenlijk is het hartstikke normaal

4. Irritaties aan je huid

Tja, ook dit is normaal. Jij en je lief wisselen van posities, je voelde zijn stoppelbaardje tussen je benen en jullie schuren wat af in de bedstee. Niet zo gek dus dat je huid daarna op sommige plekken geïrriteerd kan aanvoelen. Het goede nieuw is dat ook dat vanzelf weer bijtrekt.

5. Heftige emoties

Er komen behoorlijk wat hormonen en stofjes vrij tijdens en na de seks. Dit zorgt er op haar beurt weer voor dat jij heel heftige emoties kunt ervaren op zowel heel positieve als negatieve manier. Zo kan het zijn dat je enorm hard moet huilen en je depressief voelt maar je kunt ook mega vrolijke- en verliefde gevoelens ervaren. Helemaal niet gek, soms wel vervelend. Geef jezelf even de tijd om weer te aarden.

7 verrassende dingen waar jouw vagina allergisch voor kan zijn