Yasmine Esser
Yasmine Esser Beauty en Style 8 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Breken jouw nagels ook steeds af? Hier 7 tips voor sterke en gezonde nagels

Heb je net je nagels gelakt of jezelf getrakteerd op een gellakje en dan gebeurt het: je nagel breekt af. Niet een subtiel hoekje, nee, een flink stuk van je nagel sneuvelt. Er zijn natuurlijk ergere dingen in het leven, maar als je ook weer eens flink baalt omdat je nagels steeds afbreken, hebben we hier wat tips voor sterke nagels.

Ongemerkt kijk je waarschijnlijk vaak naar de handen van andere mensen. En als je zelf iets belangrijks op de planning hebt staan – een feestje, een sollicitatiegesprek, een eerste date – dan wil je wel dat je handen een goede indruk maken. Dus niet: negen prachtig gelakte nagels en één ultra korte.

Breken jouw nagels altijd af? En wil je nu eens sterke, gezonde nagels? Dan hebben we hier zeven tips voor je.

1. Eet je nagels gezond

Oeps, die decembermaand met alle lekkernij was heerlijk, maar niet goed voor de lijn. En ook niet voor je nagels helaas. Als je ongezond eet, krijgen je nagels niet de juiste voedingsstoffen binnen. Tijd dus om je eetpatroon een ietsje pietsje aan te passen.

Vaak hebben mensen met broze nagels een vitaminetekort. Je krijgt dan vaak niet genoeg biotine (vitamine B8), vitamine D, calcium en zink binnen. Wil je goed voor je nagels zorgen, eet dan voldoende eieren, vis, zuivel, noten, fruit en groenten. En een multivitamine innemen bij de maaltijd kan natuurlijk ook geen kwaad.

2. Ontspan meer

Vaak zie je het meteen aan je huid als je een periode veel stress hebt gehad en niet goed hebt geslapen. Je huid is dan dof, je hebt meer onzuiverheden en misschien ook wel wat meer lijntjes in je gezicht.

Ook je nagels hebben het zwaar te verduren als je gespannen bent. Om nog maar te zwijgen over zenuwtrekjes als nagelbijten. Zorg daarom dat je voldoende slaapt. En probeer niet te veel hooi op je vork te nemen. Misschien een goed voornemen voor 2019 om het iets minder druk te hebben?

3. Doe minder in het huishouden

Ha! Dit is een tip waar je waarschijnlijk wel blij van wordt. Van afwassen en schrobben worden je nagels zacht. Water en vooral heet water is funest voor je nagels.

Zeuren je huisgenoten dat je nu toch echt je handen moet laten wapperen? Trek dan rubberen handschoenen aan. Staat ook meteen heel professioneel en serieus, dus dat snoert hen de mond wel.

4. Gebruik je nagels niet als gereedschap

Je kunt het heel serieus nemen en geen enkel knopje meer indrukken met je nagel, maar bijvoorbeeld je knokkels gebruiken als je met de lift gaat. Je kan ook iets eenvoudiger beginnen. Stop bijvoorbeeld met dingen openen maken met je nagels. Dat scheelt al een boel.

5. Gebruik regelmatig handcrème of lotion

Je nagels hebben net als je huid hydratatie nodig. Vergeet ze daarom niet en zorg goed voor je beauty’s.

6. Doe een beetje rustig aan met gellak en nepnagels

Gellak, acryl, nepnagels, het zijn prachtige oplossingen als je korte nagels hebt, maar ook tijdelijke oplossingen. Tijdelijke oplossingen bovendien, die het probleem op de lange termijn alleen maar verergeren.

Door al dat gehannes aan je handen hebben je nageltjes het namelijk moeilijk te verduren. Op den duur zullen je nagels alleen maar sneller afbreken door je gellak-, acryl- of neonagelverslaving.

7. Gebruik nagelverharder

Kun je gewoon kopen bij de drogist om de hoek. Je hebt verschillende merken en die beloven splijtende nagels onmiddellijk te stoppen. Vaak gaat het om een kuurtje van twee weken. Is het proberen waard dachten wij zo.

Volg deze tips en we weten zeker dat jouw handen een verpletterende indruk gaan maken. Of je teennagels natuurlijk…

Alles wat je wilt weten over gellak