Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 4 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

2021 is here: de 7 grootste nageltrends die we dit jaar sowieso gaan zien

Afgelopen jaar (en dan hebben we het over 2020) was ons het jaartje wel. Tijd voor 2021 om een hoop gezelligheid te brengen. Want hoewel we niet weten wat 2021 voor ons in petto heeft, weten we wél wat de acht grootste nageltrends gaan worden.

Thanks to het coronavirus zijn we ineens allemaal pro geworden in nailart, dus deze trends toepassen wordt appeltje eitje.

Nageltrends van 2021

Hoewel we natuurlijk niet met alle zekerheid kunnen zeggen wat er in de toekomst gaat gebeuren, is één ding zeker: in 2021 blijft DIY nageltrends hot. Deze kleuren, art en technieken op het gebied van nagels ga je sowieso zien dit nieuwe jaar.

1. Regenboogkleuren

Met je nagels kan je makkelijk een statement maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van elke nagel in een andere kleur? We love it. Heel moeilijk is het niet, het enige dat je nodig hebt zijn verschillende kleurtjes nagellak. Je kunt echt alle kanten op: kies kleuren in dezelfde kleurenfamilie, ga voor het licht-naar-donker ombré-effect of pak een bepaalde lijn van een nagellakmerk.

2. Express yourself

Deze nailart kunnen we maar moeilijk een naam geven, maar de inspiratiebeelden zeggen genoeg. Dit jaar zoeken we steeds meer naar nieuwe manieren om onszelf te laten zien. Niet gek dus, dat we veel handlettering terugzien als het gaat om nailart. Zelf niet zo’n ster in netjes schrijven? Kies dan voor letterstickers!

3. Press-on nagels

Een trend die even is weggeweest, maar in 2021 helemaal terugkomt zijn de press-on nails.

4. Nostalgie

Prints van vroeger zien we niet alleen terug in de mode van vandaag, maar ook in nageltrends. De aesthetics uit de sixties en seventies zijn populairder dan ooit voor nailart. Wij zijn fan.

5. Ruimte over

Waar we bij nailart vaak denken aan toffe creaties over de hele nagel, zien we in 2021 ook veel nailart waar nog ruimte leeg wordt gelaten. Niet elk design is hier voor geschikt, maar er bestaan genoeg leuke varianten. Oordeel zelf.

6. Minimale art

Eentje die wel past bij de hiervoor genoemde nageltrend, is die van minimale art. Subtiele kunstwerkjes op nagels worden hot dit jaar. Minimale art is heel beginner-friendly, dus waar wacht je nog op?

7. Mask matching

Dat onze oogmake-up en nagels belangrijker dan ooit zijn, is een ding dat zeker is. Doordat het dragen van een mondkapje op veel plekken nodig is, is dat nog de enige manier om leuk voor de dag te komen. En zeg nou zelf, je nagels matchen met je mondkapje is toch geniaal?

Ook benieuwd naar de make-uptrends van 2021? Die lees je hier!