Janne Vogel
Janne Vogel Life 12 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

De leukste mini series op Netflix die je in een dag of twee uitspeelt

Soms heb je even geen behoefte aan een serie van 7 seizoenen, maar wil je liever een korte serie waar je jezelf een paar dagen helemaal in kunt verliezen. Zonder dat je meteen maanden aan het bingen bent. We snappen je, en zetten daarom de leukste mini series op Netflix voor je op een rijtje. Wedden dat jij ze nog niet allemaal hebt gezien?

Mini series op Netflix

Van bloedstollend spannende thrillers tot mysterieuze drama’s: hier zit vast en zeker iets voor je bij. Pak er een bak popcorn en een lekker drankje bij voor het ultieme self care moment.

1. The Stranger (Netflix Original series)

Een onbekende vrouw vertelt familieman Adam Price een schokkend geheim over zijn vrouw, die rond dezelfde tijd verdwijnt. Adam wil koste wat het kost achter de waarheid komen én weten wat er met zijn vrouw is gebeurd. Deze miniserie is gebaseerd op het werk van bestsellerauteur Harlan Coben en mede daarom erg spannend. Ga jij deze bingen?

2. Bodyguard (Netflix Original series)

Deze zesdelige miniserie van Netflix was vorige zomer een onverwachte megahit in Groot-Britannie. En ja, wij vinden ‘m de hype waard. De serie volgt hoofdpersoon David Budd (een knappe man mét een leuk accent), die per toeval een terroristische aanslag weet te voorkomen.

Als beloning wordt hij aangewezen als belangrijkste lijfwacht van de minister van Binnenlandse Zaken. Een vrouw met wie David het allesbehalve eens is. En dat zorgt voor een interessante verhaallijn en een hoop interessante gebeurtenissen.

3. Deep water

In de categorie bloedstollend spannende Netflix series: Deep Water. Rechercheur Tori Lustigman onderzoekt in haar thuisstad Bondi Beach de moord op een homoseksuele man. Gaandeweg ontdekt ze een link met de dood van haar broer, tientallen jaren eerder. De hoofdrolspeelster ken je misschien al als Lorna Morello, in ‘Orange Is the New Black’.

4. Unbelievable (Netflix Original Series)

Nog eentje voor in de categorie spannende Netflix series: mini serie Unbelievable. Een jonge vrouw wordt beschuldigd van het liegen over een verkrachting. Ze weet sommige dingen niet meer precies na te vertellen en er zijn op haar lichaam geen sporen te vinden.

Twee vrouwelijke detectives starten naar aanleiding van de valse beschuldiging een onderzoek naar een reeks identieke aanvallen. En daar komt toch iets anders uit. Deze mini serie op Netflix is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

5. Collateral (Netflix Original series)

Deze vierdelige, mega spannende mini serie gaat over een Londense inspecteur die op zoek gaat naar de waarheid achter een schietpartij in Londen. Een pizzabezorger wordt op straat doodgeschoten, en dat blijkt allesbehalve toeval te zijn. We willen er vooral niet teveel over kwijt, want dit is zo’n serie waar je meteen in wordt gezogen. Bingen maar.

6. Quicksand (Netflix Original series)

Scandinavische mini serie Quicksand bestaat uit zes afleveringen van elk 45 minuten, die je het liefst allemaal in een dag wil zien. Een ‘normaal’ tienermeisje wordt aangeklaagd voor moord. Er heeft een schietpartij in een klaslokaal plaatsgevonden, en alles wijst erop dat zij het heeft gedaan. Verschillende flashbacks onthullen steeds meer over het leven van het meisje, haar bijzondere vriendje en haar motief.


Lees ook: